SPORT

Spectacol la campionatul Republicii Moldova de judo. S-au adunat peste 300 de sportivi din toate raioanele

post-img

Lupte spectaculoase la campionatul Republicii Moldova de judo. După anularea turneului de anul trecut, la actuala ediţie s-au adunat peste 300 de sportivi din toate raioanele. De la competiţie au lipsit însă mai mulţi lideri ai lotului naţional, care se pregătesc de un alt turneu, ce va avea loc săptămâna viitoare în Emiratele Arabe.

Cele mai tensionate lupte s-au dat în categoria de 73 de kilograme, unde au fost mai mulţi favoriţi. În cele din urmă, Cornel Andrieş a cucerit medalia de aur, Vlad Mitru s-a ales cu argintul, iar Vadim Bunescu s-a clasat pe treapta a treia.
VADIM BUNESCU, judocan: „Pot spune că e o experienţă bună pentru noi. Mă bcuur că avem ocazia şi ne întâlnim, căci suntem mai mulţi sportivi de acelaşi nivel şi putem să concurăm şi putem să creştem. Permanent, categoria 66-73 de kilograme, în Republica Moldova e cea mai puternică.”

PETRU PELIVAN, judocan: „Este una din categoriile cu cea mai mare concurenţă, deoarece cele mai multe persoane din lotul naţional sunt în categoria de 73 de kilograme.”

Nicon Zaboroşciuc a devenit pentru a treia oară campion naţional în categoria de 81 de kilograme.  El a profitat de absenţa lui Dorin Goţonoagă, care era principalul său contracandidat la titlul de campion, şi în finală l-a învins pe Mihail Latishev.
NICON ZABOROŞCIUC, judocan: „Au un nivel destul de bun, pentru că cunosc de unde ei vin, din ce şcoli, ce antrenori au şi ce rtadiţii sunt. Cred că au performanţe foarte bune.”

Lupte spectaculoase au fost şi în concursul feminin.
OXANA DIACENCO, judocană: „Este un campionat foarte serios , de care depinde evoluţia noastră mai departe la turneele internaţionale.”

De la campionatul naţional au lipsit mai mulţi judocani cunoscuţi cum ar fi Denis Vieru, Dorin Goţonoagă sau Victor Sterpu. Aceştia sunt în pregătiri pentru un alt turneu.

VALERIU DUMINICĂ, antrenorul lotului naţional de judo: „Lipsesc liderii de bază, dar nu toţi, deoarece participăm la ultimul turneu al anului din Abu Dhabi. Acest lucru ne ajută ă identificăm alţi sportivi noi, deoarece dacă sunt liderii, nu au şanse de a deveni campioni sau premianţi.”

 Campionatul Naţional de judo printre seniori s-a desfăşurat la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Mâine, acolo va avea loc şi campionatul naţional la judo printre cadeţi.