SPORT

Sportivi din Cahul în cantonament la Constanţa

post-img

În perioada 3-15 august a.c., mai mulţi sportivi din Cahul, Republica Moldova, efectuează un cantonament de pregătire fizică pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc în Finlanda, la 27 septembrie 2021, relatează ziuadeazi.md, cu referire la replicaonline.ro.

Cu sprijinul Primăriei municipiului Constanţa, Primăriei municipiului Cahul şi partenerilor locali din Constanţa – Universitatea Ovidius Constanţa şi Clubul Sportiv Farul Constanţa, va efectua cantonamentul sportiv la Constanţa, în perioada respectivă, o echipă a Şcolii Sportive Specializate de Haltere din municipiul Cahul (3 sportivi şi doi antrenori), echipă din care face parte şi Tudor Bratu, campion mondial la haltere, juniori, 2021, notează sursa citată.

Această iniţiativă se desfăşoară în cadrul relaţiilor de colaborare pe care primăriile celor două municipii le vor formaliza în perioada următoare prin semnarea unui Acord de Înfrăţire. În cadrul cooperării dintre cele două primării, un domeniu relevant care va fi avut în vedere îl reprezintă sprijinirea sportivilor de performanţă din cele două municipii. Cei doi parteneri văd în această iniţiativă un prim proiect de succes al cooperării dintre cele două municipii.

Delegaţia sportivilor din Cahul a avut o întâlnire cu decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Ovidius Constanţa, domnul prof. univ. dr. Ionel Melenco, şi domnul prof. univ. dr. Alin Larion, prodecan. În cadrul discuţiilor cu delegaţia sportivă din Cahul, au fost abordate teme privind viitoare proiecte de cooperare dintre cele două municipii în domeniul pregătirii şi instruirii sportivilor pentru performanţe de înalt nivel.