SPORT

Un român din Bucovina a fost desemnat "Antrenorul anului" în Ucraina

Un român din Bucovina a fost desemnat "Antrenorul anului" în Ucraina. Este vorba de Marius Baica, preşedintele Federaţiei de Armwrestling din Ucraina. Discipolii lui înregistrează succes după succes la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. Îi aflăm povestea în reportajul ce urmează.

Marius Baica s-a născut în Ucraina, pe Valea Sireţului, din Nordul Bucovinei. În urmă cu 15 ani a descoperit armwrestilngul. A fost un început greu, dar nu s-a lăsat învins.

„Am inceput greu, ma antrenam singur, la competitii, dar incet, incet am gasit oameni care s-au implicat si acst sport am inceput a-l ridica”, a spus Marius Baica.

În urmă cu şapte ani în Ucraina a fost creată Federaţia de Armwrestling, iar bucovineanul a fost ales preşedintele acesteia. În paralel, Marius Baica antrenează zeci de tineri care obţin, deja, rezultate frumoase.

„Timp de doi ani mă antrenez la armwrestling sub coordonarea lui Marius Baica. Am participat la Campionatul mondial din Polonia şi am luat două medalii de bronz. Acum mă pregătesc pentru viitoarele competiţii”, a spus VLADIMIR OSADCIUC, sportiv.

„Mă antrenez la armwrestling de patru ani. Şi, în această perioadă de timp, am fost învingător la Armclasic Euro 2016, sunt campion european, mondial şi deţinător al Cupei mondiale”, a precizat DUMITRU BORDUN, sportiv.

Recent, Marius Baica a fost desemenat antrenorul anului în Ucraina. Este un titlu menit să-i aprecieze rezultatele înregistrate.

„în anul 19 20 am participat la multe campionate, cupa mondiala, turnee profesioniste si am adus rezultate. Ma asteptam ca pot sa castig”, a declarat Marius Baica.

De-a lungul carierei sale, Marius Baica a participat la diverse competiţii internaţionale. Antrenorul o legătură strânsă de colaborare cu Federaţiile de Armwrestling din România şi Republica Moldova.