SPORT

Va fi reluat Campionatul naţional la futsal

post-img

​​​​​​​Asociaţia de futsal din R. Moldova anunţă despre reluarea Campionatului naţional. Meciurile primului tur se vor disputa pe 14 februarie.

Competiţia revine la formatul clasic, în două runde. În caz de paritate de puncte între primele două echipe, campionul se va decide în Meciul de Aur.

Primul adversar al „farmaciştilor” este debutanta Diviziei Naţionale, echipa Sporting Nisporeni.

„În sfârşit putem să ne bucurăm de sportul nostru îndrăgit. Startul campionatului este un eveniment aşteptat de întreaga comunitate futsalistică din ţară. Cu atât mai important este faptul că echipa naţională participă la preliminariile campionatului european, iar sportivii au nevoie de practică de joc. În noul sezon, sper să avem parte de meciuri captivante. FC Balkan Pharmaceuticals şi-a pus ca scop lupta pentru titlu”, a declarat Dorin Coceban, antrenorul principal al „farmaciştilor”.

În acest sezon, pentru trofeu şi dreptul de a reprezenta Moldova la Futsal Champions League, vor lupta 10 echipe - FC Balkan Pharmaceuticals, Sporting Nisporeni, Dinamo, Rîmbcom, Sportul Studenţesc ULIM, Clic Media, Nistru, Olimpia, Steaua Dental şi Next.

„Aşteptăm cu entuziasm începerea campionatului. FC Balkan Pharmaceuticals va depune tot efortul necesar pentru un sezon reuşit. Suntem gata de luptă”, a comentat Preşedintele echipei, Andrian Sîrbu.

Reamintim faptul că toate competiţiile de futsal au fost suspendate încă în martie 2020, în legătură cu situaţia epidemiologică.