Deşi luna mai a fost una răcoroasă, se aşteaptă o vară cu temperaturi ridicate
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Deşi luna mai a fost una răcoroasă, se aşteaptă o vară cu temperaturi ridicate

Luna mai a fost mai răcoroasă decât în alţi ani, temperaturile fiind comparabile cu cele înregistrate în 1992. Solicitat de IPN, Ghennadii Roşca, şef de direcţie la Centrul Prognoze Meteo, a declarat că, în ultimii ani, ultima lună de primăvară a fixat temperaturi peste valorile normale pentru această perioadă. În medie, în mai ar trebui să până la 25-26 de grade Celsius pe timp de zi, iar pe timp de noapte – 11-13 grade Celsius. Or, în ultimii ani, temperaturile urcau şi până la 30 de grade.

Chiar dacă în acest an luna mai a fost mai răcoroasă, se aşteaptă o vară uşor mai caldă decât în mod normal.

Luna trecută, teritoriul ţării a fost sub influenţa unor cicloane care au generat preponderent vreme noroasă şi cu instabilitate atmosferică. Au fost şi ploi, pe alocuri cu descărcări electrice. Ciclonii s-au retras şi deja masele de aer din partea de sud se vor deplasa mai mult spre teritoriul ţării şi va aduce vreme mai caldă.

Vara se aşteaptă temperaturi cu 1-2 grade Celsius peste limitele valorilor normale pentru întregul sezon. Temperatura medie pentru 24 de ore va varia între 23 şi 24 de grade Celsius. Totodată, specialiştii prognozează deficit de precipitaţii.

Similare
RECOMANDĂRI