Cultură

ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău va organiza o serie de manifestări dedicate comemorării a 135 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu. TVR MOLDOVA este partener media al evenimentelor

post-img
Mihai Eminescu

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Moldova și Filiala Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România organizeză, pe data de 15 iunie 2024, o serie de manifestări dedicate comemorării celor 135 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu.

Programul evenimentelor:

9.00 Depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

10.00 Depunere de flori la monumentul lui Mihai Eminescu din fața Casei Scriitorilor (Chișinău, str. 31 august 1989, nr. 98). Evocări și recital poetic cu participarea membrilor Uniunii Scriitorilor din Moldova și ai Filialei Chișinău a USR.

11.0 Holul cu Oglinzi al Casei Scriitorilor

• Dezbatere literară „Publicistica lui Eminescu în oglinda prezentului”. Participă: Val Butnaru,

Iulian Ciocan, Nicolae Negru, Maria Pilchin și Monica Babuc.

• Lectură din publicistica lui Mihai Eminescu de către studenții Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Moderator: Teo Chiriac, președintele USM și al Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România.

TVR MOLDOVA și Radio Chișinău sunt parteneri media ai evenimentelor.

Afiș comemorare Mihai Eminescu

author-img_1

Cristian Sava

Reporter