Actorul Ghenadie Gâlcă, invitat la „ISTORII CU TÂLC”

Invitatul emisiunii ISTORII CU TÂLC din această săptămână este actorul Ghenadie Gâlcă, director adjunct al Teatrului Naţional ,,Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Istorii cu Tâlc”: Constantin Moscovici: „Viața e frumoasă, trebuie să o trăim”

Naistul Constantin Moscovici este următorul invitat al emisiunii „Istorii cu tâlc”. Vom descoperi povestea unui artist care a cucerit lumea cu sunetele magice ale naiului. De la succesul internațional pe marile scene ale lumii, la legătura profundă cu familia și momentele care i-au definit cariera – totul într-un dialog sincer și plin de inspirație.

Istorii cu Tâlc. Marcel Lazăr: „Cel mai mare vis este să ajung la starea de liniște”

Invitatul emisiunii ISTORII CU TÂLC din această săptămână este pianistul și fondatorul Festivalului „Moldo Crescendo”, Marcel Lazăr. Cu o carieră internațională impresionantă, artistul a reușit să aducă muzica clasică mai aproape de inimile oamenilor. Vom vorbi despre drumul său în lumea muzicii, despre provocări, emoții, dar și despre cum reușește să transforme fiecare concert într-o experiență de neuitat.

ISTORII CU TÂLC: Actriţa Natalia Prodan: ,,Lucrurile s-au aranjat de la sine”

Actriţa Natalia Prodan este invitata emisiunii ISTORII CU TÂLC din această săptămână. Discuţia s-a axat pe personalitatea Nataliei Prodan ca actriţă, mamă, femeie - preocupările şi temerile unei actriţe tinere, cu ce realităţi se confruntă şi cum trăieşte rolul de mamă.

Iulia Avram, la „Istorii cu Tâlc”: Sunt un om simplu

Invitata episodului ISTORII CU TÂLC din această săptămână este Iulia Avram, psihoterapeută, creatoarea conceptului „Arta Modelării Ființei”, autoarea metodei și cărții „Sculptoplastia, arta modelării ființei”. Dialogul este despre acceptarea de sine, cum să depășim depresia și stresul, dar și despre valoarea autentică de a fi un om simplu.

ISTORII CU TÂLC. Sergiu Revencu: Pentru orice rău dat pe Pământ, există și ceva care să îl trateze

În noul episod ISTORII CU TÂLC, vom explora atât realizările profesionale ale unui medic, cât şi latura umană a meseriei – de la sacrificiile necesare, până la satisfacțiile imense pe care le aduce salvarea unei vieți. Invitatul din această săptămână este chirurgul Sergiu Revencu, profesor universitar, care, de-a lungul anilor, a îmbinat pasiunea pentru chirurgie cu predarea, influențând generații întregi de medici.

„Istorii cu Tâlc”: Stela Boțan - întotdeauna am vrut să cânt

Cu ambiție și perseverență, tânăra interpretă Stela Boțan reușește să surprindă publicul cu proiecte unice, care reflectă propriile ei trăiri. Fără vreun plan anume, pleacă în Marea Britanie, din dorința de a face o schimbare în carieră, iar, după un an, reușește să urce pe scenele din Londra, alături de artiști străini. Invitată la ISTORII CU TÂLC, artista a vorbit despre principiile pe care le are în procesul de creație, relația cu părinții, fratele și sora, dar și cu alesul inimii sale.

ISTORII CU TÂLC: Oleg Serebrian: ,,Diplomatul trebuie să-și servească întotdeauna țara, nu guvernul"

,,Trăim în era schimbărilor rapide şi acum foarte multă lume vrea să pară altcineva decât este.” Opinia îi aparţine diplomatului, politologului, scriitorului OLEG SEREBRIAN, invitat la ISTORII CU TÂLC.

ISTORII CU TÂLC.. Marin Ganciu:,,Eu m-am născut cântăreț, muzician”

Marin Ganciu, un nume de referință în muzica populară românească, este în egală măsură un cântăreț de excepție și un instrumentist virtuoz. Admiratorii îl recunosc de la primele acorduri, fiind cuceriți de vocea sa inconfundabilă și de măiestria cu care mânuiește cobza, instrument ce a devenit un simbol al stilului său. Artistul Marin Ganciu este invitatul noului episod ISTORII CU TÂLC.

Istorii cu Tâlc. Claudia Partole: ,,Nu avem timp să citim sufletul copilului nostru”

Dragostea de carte a moştenit-o de la mama, care era o mare povestitoare. Scrie literatură pentru copii, iar la fiecare întâlnire cu cititorii descoperă trăirile copiilor, adolescenţilor, adulţilor - stări ale personajelor din propriile cărţi. Scriitoarea, poeta și jurnalista Claudia Partole a vorbit la ISTORII CU TÂLC despre începuturile în literatură și experienţele trăite de-a lungul vieţii.

ISTORII CU TÂLC. Mihai Ungureanu: „Fără artă noi am rămâne niște roboți”

Născut într-o familie de artiști - mama este pictoriță, iar tata - actor - tânărul artist plastic Mihai Ungureanu și-a găsit vocația în lumea frumosului. Experiența obţinută la Liceul „Igor Vieru” din Chişinău a avut un rol definitoriu în timpul studiilor la AMTAP și la Academia de Arte din Veneţia. Astfel, fără a obține diplomele de absolvire, a reușit să-și găsească propriul stil. Tânărul artist Mihai Ungureanu este invitatul noului episod ISTORII CU TÂLC.

ISTORII CU TÂLC. Ilinca Avram: ,,M-am ales cu puterea de a schimba lucrurile”

Din copilărie, a gustat din experienţa televiziunii și a prezentat ani la rând Festivalul „Două inimi gemene”. A fost moderatoare de emisiuni radio și TV, iar în an centenar a prezentat deschiderea legendarului Festival „Cerbul de aur” de la Brașov, ajuns la ediția a 50-a. Din dorința de a face lucruri noi, și-a lansat propriul brand de haine și un atelier de Arta Vorbirii. Vorbim despre Ilinca Avram, următoarea invitată la ISTORII CU TÂLC.

„ISTORII CU TÂLC": Aliona Triboi: ,,Noi avem un public foarte inteligent”

Îndrăgostită de viață, muzică, teatru, oameni, energica Aliona Triboi este următoarea invitată a emisiunii ISTORII CU TÂLC. Artista a povestit despre primii pași în scenă, relația cu fiicele, cu soțul ei Ghenuț (actorul Ghenadie Gâlcă), oamenii care i-au fost alături în parcursul artistic și despre planurile de viitor.

Istorii cu Tâlc. Ştefan Isac: „Claca, în diferite forme ale ei, este o valoare supremă pentru mine”

Un concert nu este finalul unui drum pentru un artist, ci întreaga cale este importantă, consideră Ștefan Isac, coregraf și lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Invitat la ISTORII CU TÂLC, el a povestit despre oamenii care l-au inspirat și modelat, despre dragostea pentru folclor și despre valoarea și importanța unității în cultură și familie.

Istorii cu Tâlc. Valentina Naforniţă: ,,Meseria noastră este ceva divin”

,,Artistul este un izvor de emoţie!” Este afirmaţia fermă a sopranei Valentina Naforniţă, laureata Concursului „BBC Cardiff Singer of the World”, câştigătoare a Premiului Dame Joan Sutherland Audience Award și finalistă „Lied”. Invitată la ISTORII CU TÂLC, Valentina Naforniţă, care a debutat în 2012 pe scena faimosului Teatru de Operă din Milano „Teatro alla Scala”, a vorbit despre succes şi insucces, încrederea în forţele proprii, susţinerea din partea celor din jur şi criticile constructive şi distructive.