Istorii cu Tâlc. Claudia Partole: ,,Nu avem timp să citim sufletul copilului nostru”

Dragostea de carte a moştenit-o de la mama, care era o mare povestitoare. Scrie literatură pentru copii, iar la fiecare întâlnire cu cititorii descoperă trăirile copiilor, adolescenţilor, adulţilor - stări ale personajelor din propriile cărţi. Scriitoarea, poeta și jurnalista Claudia Partole a vorbit la ISTORII CU TÂLC despre începuturile în literatură și experienţele trăite de-a lungul vieţii.

ISTORII CU TÂLC. Mihai Ungureanu: „Fără artă noi am rămâne niște roboți”

Născut într-o familie de artiști - mama este pictoriță, iar tata - actor - tânărul artist plastic Mihai Ungureanu și-a găsit vocația în lumea frumosului. Experiența obţinută la Liceul „Igor Vieru” din Chişinău a avut un rol definitoriu în timpul studiilor la AMTAP și la Academia de Arte din Veneţia. Astfel, fără a obține diplomele de absolvire, a reușit să-și găsească propriul stil. Tânărul artist Mihai Ungureanu este invitatul noului episod ISTORII CU TÂLC.

ISTORII CU TÂLC. Ilinca Avram: ,,M-am ales cu puterea de a schimba lucrurile”

Din copilărie, a gustat din experienţa televiziunii și a prezentat ani la rând Festivalul „Două inimi gemene”. A fost moderatoare de emisiuni radio și TV, iar în an centenar a prezentat deschiderea legendarului Festival „Cerbul de aur” de la Brașov, ajuns la ediția a 50-a. Din dorința de a face lucruri noi, și-a lansat propriul brand de haine și un atelier de Arta Vorbirii. Vorbim despre Ilinca Avram, următoarea invitată la ISTORII CU TÂLC.

„ISTORII CU TÂLC": Aliona Triboi: ,,Noi avem un public foarte inteligent”

Îndrăgostită de viață, muzică, teatru, oameni, energica Aliona Triboi este următoarea invitată a emisiunii ISTORII CU TÂLC. Artista a povestit despre primii pași în scenă, relația cu fiicele, cu soțul ei Ghenuț (actorul Ghenadie Gâlcă), oamenii care i-au fost alături în parcursul artistic și despre planurile de viitor.

Istorii cu Tâlc. Ştefan Isac: „Claca, în diferite forme ale ei, este o valoare supremă pentru mine”

Un concert nu este finalul unui drum pentru un artist, ci întreaga cale este importantă, consideră Ștefan Isac, coregraf și lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Invitat la ISTORII CU TÂLC, el a povestit despre oamenii care l-au inspirat și modelat, despre dragostea pentru folclor și despre valoarea și importanța unității în cultură și familie.

Istorii cu Tâlc. Valentina Naforniţă: ,,Meseria noastră este ceva divin”

,,Artistul este un izvor de emoţie!” Este afirmaţia fermă a sopranei Valentina Naforniţă, laureata Concursului „BBC Cardiff Singer of the World”, câştigătoare a Premiului Dame Joan Sutherland Audience Award și finalistă „Lied”. Invitată la ISTORII CU TÂLC, Valentina Naforniţă, care a debutat în 2012 pe scena faimosului Teatru de Operă din Milano „Teatro alla Scala”, a vorbit despre succes şi insucces, încrederea în forţele proprii, susţinerea din partea celor din jur şi criticile constructive şi distructive.

Istorii cu Tâlc. Dorina Timciuc: ,,Din greşeli creşti mai mult decat din reușite”

,,Tu nu ti-ai ales o profesie, tu ti-ai ales un stil de viata! Aceste cuvinte le-a auzit actrița Dorina Timciuc de la tatăl ei, atunci cand a vazut-o prima data in scena. Își dorește ca actorii, dar și publicul să aibă parte de cât mai multe spectacole montate și spune ca din greșeli creşti mai mult decât din reușite. Actrița Dorina Timciuc este invitata emisiunii ISTORII CU TALC din această săptămână.

Istorii cu Tâlc. Viorica Lupu: Întotdeauna trebuie să îți asculți sufletul

Pasionată de tradițiile populare, cântăreaţa Viorica Lupu îi ghidează cu multă dăruire pe membrii Ansamblului Folcloric „Opincuţa” din Chişinău, înfiinţat de Maria Lupu, mama interpretei. Invitată la ISTORII CU TÂLC, Viorica Lupu a spus că în muzica populară se simte ca peștele în apă şi că îi plac oamenii plini de viaţă.

Istorii cu Tâlc. Nicolae Gribincea:„Omul de artă nu este prețuit”

„Istorii cu Tâlc”. Stela Botez: „Mi s-a spus mereu să fiu liberă și să visez”

Cunoscută și ca „Fata cu cobza”, a știut mereu să-și urmeze visul fiind încurajată de părinţi și mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă și mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale și literare. În această săptămână, invitata emisiunii ISTORII CU TÂLC este interpreta Stela Botez.

ISTORII CU TÂLC. IURIE MATEI: ,,AM ÎNŢELEPCIUNEA DE A AVEA RĂBDARE ŞI A MUNCI”

Sentimentul de singurătate l-a făcut să devină artist, iar calitatea de a fi foarte muncitor l-a ajutat în acest parcurs. Sunt confesiunile pictorului Iurie Matei, invitat la ISTORII CU TÂLC. Pictorul a mai vorbit despre copilărie, părinţi, familie, mentori, relaţia cu fratele mai mare, poetul Valeriu Matei, revenirea din Olanda și artiştii tineri de azi.

Istorii cu Tâlc/ Lidia Isac, „Mica Édith Piaf”

Istorii cu Tâlc. Victor Dănuță: ,,Ne naștem în familia în care trebuie să fim”

A renunţat la trompetă, dar muzica populară a devenit pasiunea lui. A început să cânte de mic, având toată dragostea și susţinerea tatălui în parcursul său artistic. Pune accent pe calitatea melodiilor și mesajele pe care vrea să le transmită publicului. Tânărul interpret de muzică populară Victor Dănuță este invitatul lui Anatol Guzic la ISTORII CU TÂLC.

„Istorii cu Tâlc”/Mihaela Popescu: ,,Cred că noi avem o şcoală foarte buna de actorie”

Istorii cu Tâlc. Tatiana Turtureanu: ,,Vocea mea e har de sus”