Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Oniţcani, Criuleni

Locuitorii satului Oniţcani, raionul Criuleni, au la robinet doar apă tehnică şi sunt nevoiţi să meargă zilnic la izvor pentru apă de consum. Putna, Larga, Rădeni şi Valea Rădeni sunt patru şipote cu ape minerale şi sulfuroase, ocrotite de stat ca fiind monumente hidrologice ale naturii.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Prepeliţa, raionul Sângerei

În satul Prepeliţa, raionul Sângerei, apa potabilă nu ajunge în fiecare casă, din cauza apeductului învechit. Aceasta este cea mai stringentă problemă identificată în urma sondajului ,,Părerea ta”, iniţiat de primărie şi realizat de Institutul Naţional Democratic.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Ignăţei, raionul Rezina

În satul Ignăţei, raionul Rezina, sistemul de canalizare a fost construit din bani oferiţi de Guvernul României - 6.64 milioane de lei nerambursabili. Pentru finalizarea lucrărilor, 573 de mii de lei au fost alocate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi Locală al Republicii Moldova. La magistrală se vor conecta instituţiile publice şi 715 gospodării din localitate. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Ciuciulea, Glodeni

Fosta maternitate din satul Ciuciulea a fost renovată şi transformată într-un hostel. Primii dintre cei cazaţi aici au fost participanţii la un atelier de sculptură în lemn. Iar alte edificii vechi, cum ar fi Conacul lui Leondari- Buznea şi fosta şcoală de băieţi, sunt bine păstrate. Pentru a le repara, autorităţile nu au bani, dar îşi pun mari speranţe în fondurile europene.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Valea Perjei, Cimişlia

Bulgari şi moldoveni, locuitori ai satului Valea Perjei, raionul Cimişlia, şi-au unit eforturile şi au construit  prima lor biserică în localitate. În prezent, cot la cot, ei fac lucrări de amenajare a parcului din Valea Perjei. În acelaşi timp, în localitate nu există şcoală, iar grădiniţa este frecventată de două grupe de copii. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Mateuți, Rezina

Satul Mateuţi a devenit un loc mai atractiv pe harta turistică a Republicii Moldova şi datorită unor locuitori care au decis să revină  la baştină. Ei fac agricultură şi planifică să deschidă pensiuni, iar autorităţile realizează mai multe proiecte de infrastructură. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Mereni, Anenii Noi

Prima staţie de epurare din satul Mereni, raionul Anenii Noi, a fost deja construită de specialişti din România, iar lucrările la apeduct şi canalizare au intrat în linie dreaptă şi urmează racordările. În ce stare este Şcoala Primară din Mereni, după ce într-o clasă s-a prăbuşit tavanul, aflaţi într-o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Cruzeşti, municipiul Chişinău

În comuna Cruzeşti din municipiul Chişinău nu există un cămin cultural, dar toate reuniunile şi evenimentele festive de desfăşoară în cantina Centrului Educaţional Gimnaziu-Grădiniţă din localitate, un spaţiu renovat recent. Despre alte aspecte ale vieţii localnicilor din Cruzeşti.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Carabetovca, raionul Basarabeasca (Partea II)

Oameni de toate vârstele din Carabetovca se implică în activităţi de susţinere a iniţiativelor locale: ajutor oferit bătrânilor, lucrări de înverzire şi salubrizare, însuşirea noilor tehnici de comunicare. Astfel, voluntariatul este printre activităţile preferate de localnici. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Carabetovca, raionul Basarabeasca (Partea I )

O casă nouă şi alta veche ce riscă să se prăbuşească. Aşa arată Carabetovca, localitate afectată de fenomenul exodului tinerilor. Totuşi, în sat se desfăşoară o serie de lucrări de modernizare. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Răuţel, Făleşti (Partea II)

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Răuţel, Făleşti (Partea I)

Emisiunea Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns laZagarancea, Ungheni

Satul Zagarancea din raionul Ungheni a şters graniţele de comparaţie sat-oraş, în urma proiectelor de modernizare implementate în localitate. Drept dovadă, pe cele 3 stadioane se face sport de performanţă,  iar grădina zoologică are păsări şi animale. Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” la Zberoaia, Nisporeni

Caravana TVR Moldova ,,LA TINE-N SAT” a ajuns la Sireţi,Străşeni