„La Pas prin Țară” - Sighișoara- Perla medievală din inima Transilvaniei

LA PAS PRIN ȚARĂ. Sibiu - un centru cultural al României, demn de vizitat

În următoarea ediție a emisiunii ,,La Pas prin Țară” descoperim orașul Sibiu, un centru cultural și economic important din sudul Transilvaniei și unul dintre cele mai impresionante din țară. În anul 2007, Sibiu a fost desemnat Capitală Culturală Europeană, iar în prezent este unul dintre orașele cu un nivel foarte ridicat de investiții străine din România.

„La Pas prin Țară”: Maramureș - un colț de poveste al României

„La Pas prin Țară”: În vizită la Conacul lui Manuc Bey

„La Pas prin Țară”: Brașov, un oraș de poveste al României

În această ediție a emisiunii ,,La Pas prin Țară”, vom descoperi orașul Brașov, unul din cele mai renumite din România. Acesta este, fără îndoială, un simbol al Transilvaniei, datorită arhitecturii, istoriei și obiectivelor care sunt vizitate anual de mii de turiști din toată lumea.

„La Pas prin Țară”: O vizită la Castelul Peleș, Bran și Peștera Ialomița

„La Pas prin Țară”: Tradiții de iarnă la Cărbuna, vizităm Castelul Sfântului Ilie

„La pas prin țară” în Chișinăul istoric, o poveste de iarnă

La Pas prin Țară: Vizităm Conacul Carabet Balioz și cramele de la Brănești, Orhei

„La pas prin țară”: Acasă la Veniamin Apostol, în satul Dubna, Soroca

Într-o nouă ediție ,,La Pas prin Țară” jurnalistul, Ion Railean ajunge în raionul Soroca, satul Dubna la baștina actorului și regizorului Veniamin Apostol. Casa- Muzeu are peste 200 de ani și poate deveni obiectiv turistic pentru nordul Republicii. Locuința a fost renovată de către nepoata actorului, Lucia Apostol, care este și gazdă pe parcursul emisiunii.

La Pas prin Țară, acasă la Grigore Vieru. Ținutul Edinețului, faimos prin destinațiile sale

Într-o nouă ediție ,,La Pas prin Țară”, jurnalistul Ion Railean ajunge în raioanele Edineț și Briceni. A vizitat Casa-Muzeu „Grigore Vieru”, din satul Pererâta, care a fost renovată în 2015 și poartă până azi amintirea altor vremuri. În interiorul casei s-a păstrat zugrăveala pereților și a tavanului, făcută de mama poetului. Casa-Muzeu „Grigore Vieru” are o anexă cu o expoziție dedicată scriitorului: cărți de poezii, manuscrise, fotografii, volume de traduceri și critică literară.

La Pas prin ȚARĂ. Cluj Napoca, ,,Orașul Comoară" din Inima Transilvaniei

La Pas prin Țară. Basarabenii aleg să studieze la Cluj Napoca

În noua emisiune ,,La Pas prin Țară”, vom cunoaște istoriile studenților basarabeni care au ales să învețe în România. După cum bine se știe, Cluj Napoca este un oraș al posibilităților și dezvoltării în carieră, iar numărul studenților care ajung aici, crește în ultima perioadă. Numai anul trecut s-au înregistrat aproape 80 mii de candidați.

„La Pas prin Țară” la Salina Turda, o atracție turistică sub pământ

Pe final de săptămână, jurnalistul, Ion Railean, călătorul cu misiune, ne invită să privim nouă ediție a emisiunii „La Pas prin Țară”, la Una din minunile României - Salina Turda. E un univers subteran pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei. Iar pe lângă frumusețile de acolo, o vizită la salină mai înseamnă și beneficii pentru sănătate.

La Pas prin Țară: Țâpova, o destinație care te cucerește

Într-o nouă ediție ,,La Pas prin Țară” jurnalistul, Ion Railean ajunge în raionul raionul Rezina la Complezul Muzeal Țâpova din r. Rezina, care este filiala Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală – un complex muzeal în aer liber, deosebit prin peisajul natural și cultural, care păstrează în stâncile înalte din preajma Nistrului urme vizibile de locuire din preistorie, până în zilele noastre. Complexul monastic rupestru Horodiște-Țîpova a fost săpat în stânca de calcar în trei nivele, cuprinzând mai multe încăperi.