România: A fost înregistrat decesul numărul 26 în rândul persoanelor infectate cu COVID 19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România: A fost înregistrat decesul numărul 26 în rândul persoanelor infectate cu COVID 19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri seara, un nou deces în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. Bilanţul deceselor din România ajunge astfel la 26.

În data de 10.03.2020 se internează la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, iar din data de 25.03.2020 se află intubat în secţia de ATI.

În data de 27.03.2020 a fost confirmat pozitiv la COVID-19. În aceeaşi dată a decedat.

Şi în acest caz s-a declanşat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare.

Decesul cu numărul 25 a fost anunţat tot vineri seara. Este vorba de un bărbat de 81 de ani din Bucureşti, internat joi prin Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf Ioan, ulterior fiind transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. A murit vineri, în secţia ATI a institutului.

Nu ne-au fost furnizate date legate de comorbidităţi, au transmis reprezentanţii GCS.

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate şi externate - 53 la Timişoara, 41 la Bucureşti, 7 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj, a transmis Grupul de Comunicare Strategică vineri la prânz.

Până la ora 13.00, fuseseră anunţate 24 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecţie cu COVID-19. Cele 24 de persoane decedate aveau boli cronice preexistente şi fuseseră internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timişoara şi Neamţ.

Similare
RECOMANDĂRI