Un consilier local din Sîngerei - în vizorul ANI. A deţinut două funcţii simultan
Vizualizari:

Un consilier local din Sîngerei - în vizorul ANI. A deţinut două funcţii simultan

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor la un funcţionar public din raionul Sîngerei. ACesta a exercitat simultan  două funcţii: cea de consilier în Consiliul local în perioada august 2015 – noiembrie 2019, dar şi o altă activitate remunerată în cadrul Consiliului local.

ANI va sesiza organul abilitat, în termen de 15 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea încetării raporturilor de muncă cu subiectul declarării.

Acesta va fi decăzut din dreptul de a exercita funcţii publice şi funcţii de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani din data destituirii din funcţia publică sau din data rămânerii definitive a actului de constatare sau după rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care se va confirmă existenţa stării de incompatibilitate.

De asemenea, persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicţie de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică, administrat de către Autoritatea Naţională de Integritate. Actul de constatare poate fi contestat în instanţa de contencios administrativ.

Similare
RECOMANDĂRI