Justiție

Administratorul unei companii, trimis în judecată pentru tăinuirea bunurilor gajate în valoare de peste 40 milioane lei

post-img
imagine simbol

Serviciul Fiscal de Stat, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță despre terminarea urmăririi penale pe o cauză penală în care sunt vizate acțiunile intenționat ilegale ale unui agent economic exprimate prin tăinuirea a bunurilor gajate.

Potrivit probatoriului acumulat, administratorul unei companii a folosit drept garanție mai multe active, inclusiv produse agricole și îngrășăminte, evaluate la peste 40 mln. lei, pentru a asigura rambursarea unui credit de peste 3 mln. dolari SUA, în perioada anilor 2020-2021.


Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate a fost constatată lipsa bunurilor gajate la locul destinat păstrării acestora. Mai mult ca atât, în pofida angajamentelor contractuale asumate, agentul economic în persoana administratorului acestuia, a ignorat restricțiile impuse inclusiv de norma penală și a întreprins acțiuni în vederea tăinuirii bunurilor ce constituiau obiect al gajului. 


Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate a fost constatată lipsa bunurilor gajate la locul destinat păstrării acestora. Mai mult decât atât, în pofida angajamentelor asumate, agentul economic în persoana administratorului acestora, a ignorat restricțiile impuse inclusiv de norma penală și a întreprins acțiuni în vederea tăinuirii bunurilor ce constituiau obiect al gajului.

 

În consecință, procurorii PCCOCS au înaintat învinuirea administratorului companiei, în vârstă de peste 50 de ani, de săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 251 din Codul penal, prin care i-au incriminat tăinuirea bunurilor gajate de către o persoană încredințată cu gestionarea lor și obligată conform legii să asigure integritatea acestora.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter