Actualitate

Audieri publice privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave și măsurile întreprinse pentru protecția femeilor și fetelor în Republica Moldova

post-img
imagine simbol

Parlamentul organizează audieri publice privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave și măsurile întreprinse pentru protecția femeilor și fetelor în Republica Moldova. Discuțiile vor avea loc pe data de 30 aprilie, ora 13.00, în Parlament.

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, în ședința plenară de astăzi, a menționat că, deși în ultimii ani în Republica Moldova au fost întreprinși pași importanți în ceea ce privește protejarea drepturilor victimelor violenței în familie și a infracțiunilor privind viața sexuală, în cazul comiterii unui omor asupra femeii cadrul normativ oferă o abordare generală, lipsită de individualizare bazată pe caracteristici distincte. „Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie. Este datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Fiecare femeie din Republica Moldova trebuie să se simtă în siguranță, fie acasă, la muncă, pe stradă sau în orice alt loc”, a spus vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman.

La audieri sunt invitați reprezentanții autorităților în domeniu, al instituțiilor publice, ai societății civile.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter