Social

O expoziției de fotografie dedicată aniversării a 75 de ani de la crearea Aliantei Nord-Atlantice a fost inaugurată la Chișinău

O expoziției de fotografie dedicată aniversării a 75 de ani de la crearea Aliantei Nord-Atlantice a fost inaugurată la Chișinău

O expoziției de fotografie dedicată aniversării a 75 de ani de la crearea Aliantei Nord-Atlantice și a 30 de ani de la semnarea Programului NATO "Parteneriat pentru Pace", a fost inaugurată la Muzeul de Istorie Militară din Chisinau.

La Muzeul de Istorie Militară sunt expuse 40 de fotografii de arhivă care ilustrează istoria celor 75 de ani de parteneriat intre cele 32 de state membre ale NATO, dar și evoluția parteneriatului cu Republica Moldova.

ANATOLIE NOSATÎI, ministrul Apărării: „Colaborarea a fost bazată pe mai multe programe. În primul rând, ne-a permis să dezvoltăm capacitatea isntituţională de dezvoltare a politicilor şi documentelor strategice. A doua a fost implementarea standartelor occidentalelor în instruire şi în cadrul operaţiunilor internaţionale. Aceasta ne-a permis ulterior să detaşăm contigente militare în misiuni sub egida Naţiunilor Unite în Kosovo.”


MICHAELA GUERARD SIMAK, şef Biroul de Legătură NATO la Chişinău: „Această expoziţie cuprinde cronologia celor 75 de ani de istorie despre cea mai puternică, durabilă şi de succes alianţă din istorie.”

EXCELENŢA SA  TOMASZ KOBZDEJ  ambasadorul Poloniei în Republica Moldova: „Este o mare onoare şi o datorie, deopotrivă, de a fi partenerul diplomatic de contact al NATO la Chişinău. Rolul nostru este de a sprijini şi de a creşte vizibilitatea alianţei şi de a împărtăşi experienţe şi cunoştinţe semnficative.”


Expoziția de fotografii de la Muzeul de Istorie Militară va fi deschisă până pe 26 mai.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter