Sci-Tech

FOTO. Malmö - Orășelul unde dorești să trăiești

post-img
Malmö

Te-ai gândit vreodată să vizitezi Suedia și dorești să descoperi mai mult decât capitala, Stockholm? Malmö ar fi o destinație potrivită. Un oraș de coastă al Suediei, atrage vizitatorii cu farmecul conservatorismului scandinav și vibrațiile cosmopolite moderne. Este o destinație obligatorie pentru cei ce vor să descopere Suedia autentică.

Aici totul e pentru a trăi așa cum scrie în carte: în confort, lucrând fără grabă, pe zi având câteva pauze de fika (un concept din cultura suedeză care se referă la o pauză pentru cafea și socializare), iar în weekend să admiri malurile Mării Baltice și podul Öresund care unește Danemarca cu Suedia (a se vedea video din trenul în timp ce traversează podul în galerie).

Malmö

Malmö


Malmö

deserturi tradiționale suedeze


Ca să ajungi din Copenhaga în Malmö îți ia doar 30 de minute cu trenul și este foarte comod.

podul Öresund


podul Öresund



Locuitorii orașului ori folosesc bicicleta ca și transport (chiar și pe timp de ploaie și vânt), ori majoritatea au mașini eco friendly. Aici chiar și transportul public, autobuzele, sunt eco friendly. Și toate autobuzele au prize și wifi, ceea ce oferă un plus confortului. Malmö e un oraș funcțional, durabil și nepoluant și se ridică la rang de model pentru tot ceea ce înseamnă mobilitatea urbană durabilă.

Malmö

Malmö


Apropo, Malmö care în anul 2015 a câștigat premiul pentru cel mai bun oraș european în ceea ce privește planificarea durabilă a traficului în cadrul competiției Sustainability Urban Mobility Planning Award.

centrul vechi din Malmö

Malmö


Orașul e unul studențesc, multe clădiri care aparțin universității din Malmö, dar și sunt multe companii cu oficii. Arhitectura orașului e o combinație frumoasă între cea tradițională scandinavă și modernă.

Biblioteca orașului Malmö

un bloc al Universității din Malmö


Suedezii cred că se pricep cel mai bine la raportul lucru-timp liber și stil de viață calitativ, care se caracterizează prin echilibru, sănătate, sustenabilitate și egalitate, ceea ce ar trebui să fie o lecție de urmat pentru cei din Europa de Est.

Malmö

Malmö


Turning Torso

P.S. La începutul lunii mai, mii de turiști vor avea plăcerea să viziteze acest oraș minunat, care va fi gazda concursului Eurovision Song Contest 2024. Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter