Actualitate

Mitropolia Moldovei pierde teren

post-img
Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău
Sursa foto: tvr

Mitropolitul Chișinăului şi al întregii Moldove, Vladimir, schimbă tactica după ce tot mai multi preoti au aderat la Mitropoliei Basarabiei. El a recunoscut că pierde teren și a lansat un apel.

Clericii sunt îndemnați, cităm, "să mediteze asupra greșelilor comise, să se pocăiască profund și să revină în sânul Bisericii".

Mitropolitul Vladimir a mai precizat că nu este doar un indemn al său, ci o necesitate stringentă pentru binele suprem al sufletelor enoriașilor pe care preoții au promis să le păstorească.

Apelul a fost lansat pe 23 aprilie, la o ședință a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, organizată după revenirea Mitropolitului Vladimir de la Moscova. Apelul vine și după ce, în aceeași zi, mai mulți preoți care au aderat la Mitropolia Basarabiei au fost caterisiți.

De la începutul războiului în Ucraina, peste 50 de preoți au părăsit Mitropolia Moldovei, parte a patriarhiei ruse, și au trecut la Mitropolia Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Române. Preoții au mărturisit că nu sunt de acord cu sprijinul exprimat de Patriarhia Moscovei pentru invazia rusească în Ucraina.

Mitropolia Basarabiei a declarat că rămâne cu brațele deschise pentru primirea preoților ce vor să adere la Biserica română.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter