Social

Ancheta se extinde: Autoritățile investighează anturajul suspectului principal în cazul omorului Anei-Maria

Ancheta se extinde: Autoritățile investighează anturajul suspectului principal în cazul omorului Anei-Maria

Autoritățile vor ancheta și persoane din anturajul principalului suspect în cazul omorului Anei-Maria, femeia însărcinată găsită fără viață după opt zile de căutări. Jurnaliștii de la Ziarul de Garda susțin că Alexei Cotorobai, fratele lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în anchetă, ar fi comis o crimă şi ar avea antecedente penale. Procuratura Generală investighează informaţiile apărute în spaţiul public.

Reprezentanţii Ministerului de Interne susţin că in cadrul anchetei sunt verificate și persoanele din anturajul principalului suspect. Ziarul de Gardă a publicat un articol in care sustine că fratele suspectului, in urmă cu 14 ani, ar fi omorât un copil de 10 luni, dar cazul ar fi fost mușamalizat. Potrivit bunicilor COPILULUI, familia Cotorobai ar fi dat bani pentru ca Alexei să nu fie cercetat pentru omor. Procuratura Generală anunţă că investighează şi aceste fapte. Potrivit Ziarului de Gardă, Alexei Cotorobai a fost condamnat, in 2019, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru huliganism. El ar fi cunoscut-o pe Ana-Maria, iar informația este verificată de anchetatori.

ADRIAN EFROS, ministrul de Interne: În cadrul acestui proces penal, noi analizăm multilateral şi complex sub toate aspectele acest omor. Evident luăm în calcul toate elementele agravante şi toate legăturile avute până la comiterea omorului respectiv. ACeste sunt date cu caracter personal şi fac parte din anchetă, din dosarul penal care este acum. Multe detalii nu vă putem da la momentul actual.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Violina Moraru a declarat pentru TVR Moldova că: "Până la apariția acestor informații, Procuratura Generală a dispus investigarea faptelor. Rezultatele acțiunilor întreprinse vor fi făcute publice în cel mai scurt timp posibil."


Reamintim că pe 12 aprilie, Ana Maria, de 19 ani, a urcat din Orhei într-o maşină de ocazie CONDUSĂ DE GHEORGHE COTOROBAI și apoi a dispărut. După opt zile de căutări, CADAVRUL fetei a fost găsit într-o pădure, la 21 de kilometri de casa şoferului, în satul Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Bărbatul suspectat de omor, a fost poliţist şi angajat al Administraţiei Penitenciarelor. El nu colaborează cu anchetatorii. Anul trecut, bărbatul a fost eliberat din funcție după ce o comisie medicală a decis că nu este apt fizic şi psihic. Gheorghe Cotorobai are statut de învinuit şi este acum în arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat de moartea fetei riscă detenţie pe viaţă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter