Social

Un nou refuz pentru cabinetul veterinar din incinta padocului din Chişinău

Un nou refuz pentru cabinetul veterinar din incinta padocului din Chişinău

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a refuzat din nou să elibereze autorizaţia pentru activitatea cabinetului veterinar din incinta padocului din Chişinău. Reprezentanţii Primăriei, care vor să deschidă clinica pentru a putea steriliza câinii fără stăpân din oraş, spun că se vor adresa Procuraturii. La solicitarea TVR MOLDOVA, ANSA ne-a comunicat că încă nu a luat o decizie finală şi le cere celor de la Primărie să nu politizeze subiectul.

Potrivit şefului Întreprinderii Supravegherea și protecția animalelor, săpămâna trecută, inspectorii ANSA au făcut din nou verificări la padocul din Chişinău. Nici de această dată nu au dat aviz pozitiv deschiderii cabinetului veterinar pentru sterilizarea câinilor fără stăpân.


RUSLAN DARII şef, Î.M. "Supravegherea și protecția animalelor": „La data de 23 aprilie au venit şi medicii inspectori la faţa locului. În procesul verbal au punctat că medicul inspector refuză de a autoriza sanitar veterinar obiectul. Au invocat motivele anterioare, deşi noi când am depus cerere am anexat toate actele”.


Revoltată de situaţie, viceprimarul de Chişinău, Irina Gutnic, susţine că sterilizarea unui câine fără stăpân la o clinică specializată va costa municipalitatea aproximativ 2500 de lei. În cazul în care cabinetul veterinar ar fi primit autorizaţie, costurile ar fi de aproximativ 600 de lei.


IRINA GUTNIC viceprimar: „Noi o să pregătim un denunţ la Procuratura Generală pentru abuz în serviciu, deoarece motivele de refuz ale autorizaţiei sunt nişte motive practic aberante. Noi am avut nenumărate şedinţe cu repezentanţii ANSA, avem absolut toate actele solicitate însă ele au fost ignorate şi de fiecare dată se invocă tot mai multe motive de refuz”.

Anterior, motivul invocat a fost lipsa unui apeduct și a sistemului de canalizare. Anual, în Chişinău sunt capturaţi peste 1300 de câini fără stăpân. În prezent, în padocul din municipiul Chişinău sunt peste 300 de căţei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter