Social

O femeie din orașul Codru, filmată de un localnic cum lasă dintr-o maşină mai mulţi saci cu gunoi pe marginea unui drum

O femeie din orașul Codru, filmată de un localnic cum lasă dintr-o maşină mai mulţi saci cu gunoi pe marginea unui drum

O femeie din oraşul Codru a fost filmată de un localnic cum lasă dintr-o maşină mai mulţi saci cu gunoi pe marginea drumului. Imaginiile au fost postate pe Internet iar inspectorii de mediu au pornit pe urmele femeii pentru a o sancţiona.

„Luaţi gunoiul, în caz contrar veţi avea probleme. Sunteţi indiferentă văd...”.

Din imagini se vede cum femeia nu reacţionează la somaţii și îl filmează pe cel care i-a făcut observaţie. Urcă apoi în maşină şi pleacă. Comportamentul sfidător a stîrnit numeroase critice pe reţelele sociale. Imaginile au ajuns şi în vizorul inspectorilor de mediu.


ION CALINIUC, şef adjunct, Inspecţia pentru Protecţia Mediului Chişinău: „Din imaginile de pe paginile web a fost vizualizat automobilul, numărul căruia, cu o scrisoare de însoţire, a fost înaintat departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare conducători auto, în vederea identificării deţinătorului autotransportului”.


Femeia ar putea fi amendată cu până la 1200 de lei şi obligată să-şi adune tot gunoiul pe care l-a lăsat pe marginea drumului.


De la începutul acestei luni, şase persoane şi agenţi economici din Chişinău au fost amendaţi pentru aruncarea deşeurilor în locuri neautorizate. Angajaţii Inspectoratului pentru Protecţia Mediului documentează acum şi cazul gropii de gunoi neautorizate din satul Văduleni. Ei s-au autosesizat în urma reportajului realizat de TVR MOLDOVA despre mormanele de deşeuri, în mare parte zootehnice, aruncate ilegal la doar câteva sute de metri distanţă de casele oamenilor. Localnicii l-au identificat pe agentul economic care a depozitat gunoiul iar acesta riscă o amendă de până la 9 mii de lei şi obligatia de a curață terenul.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter