Actualitate

Daniel Vodă dezminte informația potrivit căreia Polonia ar intenționa să trimită imigranții de pe teritoriul său în Republica Moldova: „Este o minciună grosolană”

post-img
Stop Fals

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, dezminte informațiile apărute în mai multe postări pe Facebook, potrivit cărora Polonia ar intenţiona să trimită în Moldova migranţii ilegali din Africa şi Orientul Mijlociu aflaţi pe teritoriul său, iar autorităţile de la Chișinău ar accepta acest lucru.

„Postările în cauză sunt făcute de pe conturi false de Facebook.

„Este o minciună grosolană, iar instituțiile statului negociază transparent și la vedere orice acord la care suntem parte. 

Autoritățile au avertizat populația că în următoarea perioadă ne putem aștepta la amplificarea dezinformării cu scopul divizării cetățenilor țării noastre sau inducerii fricii. 

Acest lucru trebuie să ne mobilizeze, să fim mai vigilenți și atenți la sursele de informare pe care le citim și să oprim lanțul dezinformării prin raportarea acestor postări și autorilor acestor minciuni”, a spus pentru StopFals.md, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Jurnaliștii de la Stopfals.md, amintesc că astfel de „sperietori” despre migranți și refugiați au apărut și în ajunul scrutinului prezidențial din 2016”, a transmis Daniel Vodă într-o postare pe Telegram.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter