Social

S-au deschis târgurile de Paște în toate sectoarele municipiului Chişinău

S-au deschis târgurile de Paște în toate sectoarele municipiului Chişinău

S-au deschis târgurile de Paște în toate sectoarele municipiului Chişinău. Producători din toată Republica Moldova au venit să-și vinda marfa, şi anume produse specifice sărbătorilor.

De astăzi în toate sectoarele din Chişinău sunt deschise târguri de Paşte. Un asemenea târg a fost inaugurat şi aici în scuarul Catedralei Mitropolitane unde doritorii pot găsi cozonaci, pască, deserturi  sau chiar obiecte de decor  pentru masa de sărbătoare.

Pregătite cu multă trudă, producătorii şi-au scos în vânzare produsele de panificaţie. Preţurile sunt mai mari față de anul trecut dar nu e criză de cumpărători.

MARIANA ZABRIAN vânzătoare: Am babă neagră coaptă în cuptor cu lemne care este pregătită din ingredinte naturale. Totul este de casă începând cu laptele şi până la ouă, chefir şi coniac punem în ea. Iată asta nu ştiu cât de natural, dar o coacem 10 ore în cuptor şi este un produs pe care îl recomand de la mic la mare pentru toţi.



LARIA POPA vânzătoare: Preţurile sunt convenabile de la 50 în sus. De obicei ce cumpără mai des oamenii?- Pasca care se sfinţeşte. Care este preţul. Avem şi de 100 şi de 150 de lei, după gramajul din care este făcută.


Ca la orice târg, lumea a venit curioasă să vadă ce poate pune in cos.

"- Ce aţi reuşit să cumpăraţi? -Numai pască, una. O să mergeţi la sfinţire cu ea? – Da."

"Am procurat pască, trebuie să mai luăm şi cozonac şi mai vedem ce mai procurăm că abia am venit."

"O mai mare varietate decât în orice centru comercial, dar totodată oferă posibilitatea la fiecare producător autohton să-şi expună marfa şi de a o realiza. Cum sunt preţurile în acest an? -Preţurile sunt în funcţie de tipul cozonacului, de timpul copturii care este. Cred că sunt pentru orice buzunar."

La târgul de la Catedrală, preţul unui cozonac începe de la 30 de lei şi poate ajunge şi la două sute de lei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter