Social

78 600 țigarete ascunse în locuri special adaptate pentru a fi transportate în Marea Britanie, depistate la vama Cahul

post-img
78 600 țigarete ascunse în locuri special adaptate pentru a fi transportate în Marea Britanie, depistate la vama Cahul

Un șofer a declarat în vamă că transportă bagaje neînsoțite, dar în rezultatul controlului vamal, în locuri special adaptate din microbuz, au fost depistate 78 600 țigarete cu timbre de acciz ale Republicii Moldova, în valoare de peste 200.000 lei, informează Serviciul Vamal.

Cazul a fost înregistrat ieri, 24 aprilie, în cadrul postului vamal Cahul-Oancea, când funcționarii vamali în conlucrare cu inspectorii chinologi, au supus controlului un microbuz de model ”Mercedes Sprinter”, ce se deplasa din Republica Moldova spre Marea Britanie, transportând bagaje neînsoțite.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au supus controlului suplimentar mijlocul de transport, iar în rezultat, în tavanul acestuia, în locuri special adaptate au fost depistate 78 600 țigarete. 

Șoferul, un cetățean al R. Moldova în vârstă de 34 de ani, a refuzat să ofere explicații.

Cazul a fost preluat pentru investigații de către ofițerii Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal sub conducerea procurorilor PCCOCS. Astfel, fiind inițiată o cauză penală pentru contrabandă cu mărfuri accizate și aplicate cinci mandate de percheziții.

În rezultatul perchezițiilor desfășurate în mun. Chișinău, au fost ridicate mijloace financiare, precum și purtători de informații.

Persoanele implicate, doi cetățeni ai R. Moldova în vârstă de 34 și 40 de ani, au fost reținute pentru 72 de ore pentru continuarea investigațiilor, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter