Actualitate

O nouă campanie de răspândire a informaţilor false a fost demascată de autorităţile din Republica Moldova

O nouă campanie de răspândire a informaţilor false a fost demascată de autorităţile din Republica Moldova

O nouă campanie de răspândire a informaţilor false a fost dejucată de autorităţile din Republica Moldova. Totul după ce, ieri, în Chișinău, au apărut afișe pe care scria că Legiunea Franceză recrutează soldați în Republica Moldova. Pe alte afișe era indicat că cetăţenii sunt îndemnaţi să se înroleze prin contract în Armata Naţională. Autorităţile afirmă că totul e fals pus la cale de grupării criminale condusă de Ilan Şor. Poliţia investighează cazul.

Ieri dimineaţă, pe mai mulţi stâlpi şi pereţi exteriori din Chişinău, persoane necunoscute au lipit afişe prin care invitau cetăţenii să se înroleze în armată sau în Legiunea Franceză care ar recruta soldaţii din Republica Moldova. Imediat, autorităţile au infirmat informaţia şi le-au catalogat drept încercări de a speria populaţia.

ALLA DIACONU purtător de cuvânt, Ministerul Apărării al Republicii Moldova „.Ministerul Apărării atenţionează asupra conţinutului acestor materiale care este unul manipulator şi nu corespunde adevărului. Acţiunile de angajare pe contract în Armata Naţională sunt promovate prin canale şi surse oficiale ale Ministerului Apărării şi Guvernului Republicii Moldova. La fel, posterele în care apar anunţurile de angajare în legiunea străină, sunt false."

DANIEL VODĂ purtător de cuvânt al prim-ministrului Republicii Moldovaa: „O altă minciună răspândită, dar are un element comun  cu fabrica de trolli a grupării criminale Şor – este scrisă agramat fapt ce confirmă că printre membrii grupării nu sunt cunoscători ai gramaticii române. Aceste campanii sunt realizate cu scopul de a induce frică şi nelămurire în rândul populaţiei."

Atât Guvernul cât şi specialiştii în securitate atenţionează că încercările de destabilizare a societăţii, în an electoral, din partea grupărilor afiliate Kremlinului, vor fi din ce în ce mai multe.

Autoritățile fac apel la vigilenţă şi verificarea informaţiilor din surse credibile. La începutul acestei săptămâni, un site polonez de ştiri dubios, a distribuit o stire falsă precum că Uniunea Europeană ar urma să trimită în Republica Moldova imigranţi ilegali.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter