Social

R. Moldova a fost gazda ședinței anuale a platformei Green Action Task Force, (OCDE)

post-img
R. Moldova a fost gazda ședinței anuale a platformei Green Action Task Force, (OCDE)

Directorul Agenției de Mediu, Dorin Poverjuc, a participat la ședința anuală a platformei Green Action Task Force în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), desfășurată în perioada 16-17 aprilie la Chișinău. Evenimentul a reunit reprezentanți din țările membre ale OCDE pentru a discuta și analiza evoluțiile și progresul în domeniul mediului.

Participarea R. Moldova la această întâlnire este o manifestare puternică a angajamentului țării pentru protejarea mediului și promovarea unei economii durabile, menționează Agenția de Mediu. 

„Suntem mândri să facem parte din această inițiativă internațională și să colaborăm cu alte state pentru a aborda provocările majore legate de schimbările climatice, degradarea biodiversității și presiunea asupra resurselor naturale", a declarat directorul Agenției de Mediu, Dorin Poverjuc.

De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost lansată platforma pentru ,,Recuperarea Verde” a Ucrainei, subliniind importanța acțiunilor comune și a unei abordări unite în fața problemelor de mediu. Este esențial să lucrăm împreună, cu hotărâre și viziune, pentru a asigura un viitor sustenabil pentru toți, prevede comunicatul. 

OCDE este un forum internațional unde guvernele lucrează împreună pentru a răspunde provocărilor economice, sociale și legate de globalizare. Grupul de lucru pe economia verde joacă un rol crucial în oferirea de îndrumări și recomandări țărilor membre în domenii precum schimbările climatice, conservarea biodiversității, poluarea și gestionarea resurselor.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter