Politic

VIDEO. Opinii: „Vom semna declarația și vom condamna traseismul politic”

post-img
Punctul pe AZi
Sursa foto: TVR MOLDOVA

„Am făcut cunoștință cu procesul acestui document, vom discuta la ședința consiliului de coordonare a Blocului „Împreună” proiectul acestui document. Partidele politice spun nu, traseismului și corupției politice,” au declarat cofondatorul Blocului „Împreună“, Ștefan Gligor și președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

„Am făcut cunoștință cu procesul acestui document, vom discuta la ședința consiliului de coordonare a Blocului „Împreună” proiectul acestui document. Noi condamnăm traseismul și acest continuu „canibalism” al politicului moldovenesc care numai are sfârșit. Regretăm de fapt că guvernarea nu a făcut ceea de a critica regimul lui Plahotniuc la timpul său. A convins acești primari nu doar din PSDE, dar din mai multe formațiuni politice, inclusiv cei care sunt parte din Blocul „Împreună”. Acum înregistrăm tentative de a convinge primarii noștri, inclusiv din Partidul „Schimbării” să treacă în PAS. Argumentul de bază fiind că de altfel nu vei beneficia de bani publici din proiectele prevăzute de satul european. Eu cred că și România trebuie să fie mai pronunțată la acest capitol, corectitudinea cheltuielilor banilor publici, inclusiv celor veniți în calitate de asistență regională-internațională, cât și pe filiera Uniunii Europene și României. Trebuie să fie cheltuiți transparenți conform unor reguli și principii foarte stricte,” a declarat cofondatorul Blocului „Împreună“.

Potrivit lui Ștefan Gligor, Blocul „Împreună” este fondat de patru partide pro-europene.

„Noi ne dorim să vedem Republica Moldova, membru al Uniunii Europene. Noi suntem supuși în situația faptului împlinit, dar îl vom îndeplini. Regretăm cu nu a fost făcut prin consens și dialog de la început, dar fiind pro-europeni convinși, noi vom susține,” a mai spus acesta.

La fel și președintele PSDE, Ion Sula, a menționat că a fost dat startul acestei declarații, iar partidele politice spun nu, traseismului și corupției politice. 

„Aceasta a parvenit urmare a situației pe care am avut-o în raionul Hâncești, atunci când o parte din colegii noștri au migrat spre partidul de guvernare. Sigur că lucrul acesta este regretabil pentru noi și cel mai important am venit cu un mesaj clar către actuala guvernare, nu bateți și nu distrugeți partidele pro-europene din R. Moldova, deoarece distrugeți viitorul integrării R. Moldova în UE,” a conchis Ion Sula.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi o puteți urmări în continuare.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter