Politic

Declarația de Independență a R. Moldova a fost refăcută

Declarația de Independență a R. Moldova a fost refăcută

Un document identic Declarației de Independență a Republicii Moldova a fost prezentat astăzi în Parlamentul de la Chişinău.

Autorul său este deputatul PAS, Vasile Şoimaru, care a fost ales şi în Primul Parlament al Republicii Moldova. În sala de plen a Legislativului el a spus că astfel se restabileşte un adevăr istoric al acestui popor. Documentul va fi expus în muzeul Parlamentului, iar o copie va ajunge şi în arhiva instituţiei. 

Amintim că Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată și semnată de 278 de deputați, pe 27 august 1991. Actul original a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, iar un alt document identic a fost întocmit şi în 2010.

VASILE ŞOIMARU deputat PAS, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova: „ Eu, ca semnatar, nu am stat liniştit 15 ani şi am restabilit-o exact sută la sută aşa cum a fost ea furată. De ce a fost furată? Veţi afla din documentele de mai târziu. O vedeţi acum afişată în faţa domniilor dvs. exact cu 277 de semnături care au fost făcute în ziua de 27 august 1991. Rândurile nu au fost schimonosite, modificate.”

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter