Extern

Rishi Sunak, mărturisiri despre viața de premier: “Cele mai stresante zile au legătură cu chestiunile de securitate”

post-img
Rishi Sunak

Cea mai grea parte din munca unui premier nu e politica, ci chestiunile de securitate. Aceasta este mărturisirea prim-ministrului britanic, Rishi Sunak, făcută într-un cadru cât se poate de neprotocolar.

 


Mai precis, la o alergare matinală cu maratonistul amator de curse extreme Russ Cook, care a parcurs recent întreaga lungime a Africii. Cook a trecut linia de sosire pe 7 aprilie, în Tunisia, după ce a străbătut 16 țări. În cele 352 de zile ale cursei sale a fost victima unui jaf armat și pacient după o intoxicație alimentară.

Russ Cook: Nu îmi pot imagina responsabilitatea de pe umerii dvs. E o nebunie.

Rishi Sunak: Se petrec multe. În general, cele mai stresante zile nu au deloc legătură cu lucrurile pe care le citești despre politică. Cum e treaba de fapt? Cele mai stresante zile  au legătură cu lucrurile legate de securitate.

Russ Cook: Pentru că bănuiesc, știți, pentru că sunteți un prim-ministru conservator, orice ai face, vei supăra cel puțin 50% dintre oameni.

Rishi Sunak: Da, dar trebuie să accepți asta. Da. Așa cum spuneai și tu. Trebuie să accepți asta întotdeauna. La sfârșitul zilei, când mă uit în oglindă, muncesc cât pot de mult aici, fac ceea ce cred că este bine pentru țară. Și apoi, știți, restul e restul.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter