Actualitate

Marina Bzovîi, numită administratoare la Moldova IT Park

post-img
imagine simbol

Marina Bzovîi a fost numită administratoare al parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”. Cabinetul de miniștri a votat o decizie în acest sens.

În această funcție, Marina Bzovîi va fi responsabilă să asigure funcționarea eficientă a instituției. 

Marina Bzovîi este licențiată în Drept și masterandă în Drept Informațional și Tehnologia Informației pentru Afaceri la Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică din Moldova. Este și absolventă a mai multor programe de formare profesională în IT, cum ar fi în managementul proiectelor, dar și a unui stagiu de practică în Statele Unite ale Americii. 

A început activitatea în 2015, deținând poziții în sectoare de prima linie în economia Republicii Moldova. În martie 2019 a fost numită în calitate de Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, fiind responsabilă de agenda sectorului IT și comunicații, dezvoltarea asociației, dar și a comunității TIC, timp în care a reușit să promoveze diverse reforme în cadrul asociației, dar și la nivel guvernamental.  

Marina Bzovîi a fost responsabilă și de promovarea reformelor privind interacțiunea la distanță dintre Guvern/Business și Business/Consumatori în cadrul Consiliului Economic, având rolul de vicepreședintă al Consiliului Consultativ pentru Digitalizarea Economiei – iConsiliu.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter