Cinci persoane arestate într-un dosar de contrabandă în proporţii deosebit de mari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinci persoane arestate într-un dosar de contrabandă în proporţii deosebit de mari

Ofiţerii Serviciului Vamal, în comun cu procurorii şi angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporţii deosebit de mari. O persoană a fost arestată preventiv pe un termen de 20 de zile, iar alte patru sunt în arest la domiciliu.

Activitatea infracţională a învinuiţilor a fost documentată pe parcursul ultimelor luni. În această perioadă, oamenii legii au stabilit modalitatea de operare a membrilor grupării, a rutelor de deplasare, precum şi a locurilor de aprovizionare, depozitare şi comercializare a bunurilor de contrabandă.

Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau procurate de la piaţa ”KM7” din oraşul Odessa şi introduse în ţară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiţii utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul organelor de drept.

În cadrul operaţiunii, la 01 august 2020, oamenii legii au reţinut în flagrant cinci persoane, în momentul în care acestea se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din municipiul Chişinău. Învinuiţii sunt originari din raioanele Criuleni, Călăraşi şi Făleşti. Aceştia au vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, iar unii din ei au fost anterior judecaţi.

Imediat după reţinerea grupării, forţele de ordine au descins la mai multe adrese din ţară, unde au efectuat 14 percheziţii. În rezultat, au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei şi patru mijloace de transport, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigaţiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăţia bărbaţilor arestaţi va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru infracţiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane.

Similare
RECOMANDĂRI