Studenţii vor fi implicaţi în calitate de educatori, învăţători şi profesori în şcoli
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Studenţii vor fi implicaţi în calitate de educatori, învăţători şi profesori în şcoli

În cadrul campaniei „Pledoarie pentru pedagogie”, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării demarează acţiunea „Studenţii solidari cu şcoala”. Iniţiativa are ca scop promovarea statutului cadrului didactic prin încadrarea studenţilor anilor III-IV de la programele de studii superioare de licenţă şi a celor de la programele de studii superioare de master de la domeniul „Ştiinţe ale educaţiei”, în calitate de educatori, învăţători şi profesori în instituţiile de învăţământ general din ţară, pe o perioadă determinată, în anul de studii 2020-2021.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, studenţii vor fi angajaţi şi remuneraţi în instituţiile de învăţământ general, în calitate de educatori, învăţători, profesori, prin cumul, maxim pe o normă didactică de 9 ore.
 
Instituţiile de învăţământ superior vor considera această activitate ca stagiu de practică pedagogică, fără a solicita elaborarea rapoartelor suplimentare în cadrul acestora.
 
Pe perioada aflării studentului în instituţia de învăţământ general în calitate de educator, învăţător, profesor, universitatea, dar şi instituţia unde se va încadra studentul/studenta va desemna câte un mentor.
 
Mentorii ambelor instituţii vor coordona şi stabili un orar flexibil al orelor academice şi lecţiilor şcolare, în aşa fel ca aceşti studenţi să se poată încadra în activităţile academice incluse în planul de învăţământ al specialităţii date. Pentru studenţii angajaţi în instituţiile de învăţământ general vor fi elaborate planuri individualizate de învăţământ şi aprobate de rectorul instituţiei.
 
Repartizarea studenţilor pentru angajare se va realiza în dependenţă de necesarul de cadre didactice solicitate de reprezentanţii organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului.
Similare
RECOMANDĂRI