Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul de Sănătate din Târnova, Edineţ - o instituţie medicală modernă, graţie susţinerii financiare a Guvernului Poloniei

După mai bine de trei decenii, Centrul de Sănătate din satul Târnova, raionul Edineţ, redevine treptat o instituţie medicală modernă. Cu ajutorul financiar al Guvernului Poloniei, aici au fost schimbat geamurile, acoperişul şi au fost efectuate lucrări de reparaţie în interior. Medicii spun că, în sfârşit, vor avea condiţii mai bune de lucru, iar pacienţii, pentru tratament.

Adriana Vitiniuc trece des pragul centrului de sănătate din localitate. Îşi aminteşte cu oroare condiţiile de care dispuneau până mai ieri în instituţia medicală.

ADRIANA VITINIUC,  locuitoare sat Târnova, Edineţ: "Nu erau conditii. Geamurile cadeau, cadea din pod, veneam la proceduri si inghetam".

Instituţia medicală nu mai fusese renovată de peste 30 de ani. Acum, cu ajutorul Guvernului Poloniei, au fost schimbate acoperişul, geamurile şi uşile şi au fost efectuate lucrări de reparaţie în interiorul clădirii. 

LILIANA DUMITRAŞCU, asistentă medicală: "Pana acum era frig. Chiar in acest cabinetul era micut, geamul putrd, chiar daca era soba, era rece. Acum e bine, multumim Ambasadei Poloniei in Republica Moldova".

CORNELIA RUSU,  primar, sat Târnova, Edineţ: "Mai avem de investit in aceasta cladire, fatada, un gard, bloc sanitar, dar speram ca prin sustinerea partenerilor sa continuam activitatea".

Pentru lucrările de renovare, Guvernul Poloniei a alocat 350 de mii de lei.

Excelenţa Sa BARTLOMIEJ ZDANIUK, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova: "Aici sunt oameni de origine poloneza, o profesoara de poloneza , dar am vrut sa fim prezenti si prin proiecte de dezvoltare ca am gasit oameni harnici si autoritati angajate in ceea ce fac".

În satul Târnova, raionul Edineţ, locuiesc 2 mii de locuitori, iar aproape jumătate dintre ei sunt de origine poloneză.
Similare
RECOMANDĂRI