VIDEO. UPDATE. PUN anunţă că îl va susţine pe Grigore Cobzac la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38, Hînceşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. PUN anunţă că îl va susţine pe Grigore Cobzac la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38, Hînceşti

UPDATE. Partidul Unităţii Naţionale anunţă că îl va susţine pe Grigore Cobzac pentru ca acesta să obţină un fotoliu de deputat în Parlament, din circumscripţia nr. 38 Hînceşti.

„PUN retrage candidatura lui Vlad Ţurcanu de pe circumscripţia Hînceşti şi va susţine necondiţionat pe Grigore Cobzac, care are cele mai mari şanse de a învinge candidaţii PSRM şi PD. Un deputat de pe circumscripţie trebuie să fie un om al locului, un om care cunoaşte realităţile raionului, dar şi un om cu vocaţie naţională şi un politician bun. Considerăm că prin înscrierea în campania electorală a domnului Grigore Cobzac se împlinesc criteriile de meritocraţie, cunoaşterea realităţilor din circumscripţie şi autoritate la nivel naţional, şi-a asumat alături de Blocul ACUM lupta împortiva regimului Plahotniuc-Dodon-Şor, prin urmare fiind cel care merită cel mai mult locul în parlament,” a declarat Octavian Ţîcu în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Ţîcu, circumscripţia 38 trebuie să aparţină hînceştenilor şi doar ei ştiu cel mai bine cum trebuie să se reprezinte. Pe această cale a venit cu un îndemn către susţinătorii PUN să voteze pentru Grigore Cobzac.

„Acest mandat trebuie să aparţină hînceştenilor şi nu unui Gaţcan de la Ungheni, a unei Stamate de la Chişinău sau a unui Chirtoacă de la Coloniţa. Îndemnăm hînceştenii să voteze pentru Grigore Cobzac şi să ofere parlamentului un mandat de parlamentar cu viziuni proeuropene şi româneşti,” a mai menţionat Ţîcu.

Candidatul precedent, propus de către PUN pentru circumscripţia Hînceşti, Vlad Ţurcanu, cataloghează gestul pe care l-au făcut ei astăzi ca fiind o încercare de a stabili unele modalităţi de lucru cu concurenţii.

„Noi am făcut ceea ce trebuia să facem şi gestul nostru de astăzi are câteva efecte pe termen lung, pentru că vorbim aici de o încercare de a stabili împreună cu concurenţii noştri unele modalităţi de lucru. Nu ne-am dorit să ne opunem domnului Cobzac care ar fi trebuit să câştige acest mandat de deputat îmncă acum un an. Acum trebuie să revină în parlament, acolo unde îi este locul,” a declarat fostul candidat propus de către PUN, Vlad Ţurcanu.

Amintim că membrul Partidului Acţiune şi Solidaritate Grigore Cobzac a anunţat că va candida independent la alegerile parlamentare noi din circumscripţia uninominală nr. 38 Hînceşti. De cealaltă parte, PAS spune că va continua să o susţină pe Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Naţional PAS.

Similare
RECOMANDĂRI