Actualitate

Igor Grosu, mirat că Președintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Constantinov, deține pașaport diplomatic. "Indivizi care promovează deschis agenda altui stat nu trebuie să beneficieze de aceste facilități"

post-img
"Punctul pe AZi"

"Indivizi care promovează deschis agenda altui stat nu trebuie să beneficieze de aceste facilități", susține Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, care s-a arătat mirat de faptul că Președintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Constantinov, deține pașaport diplomatic.

"Eu, sincer, am descoperit și eu că posedă astfel de pașaport, am citit pe undeva că era expirat. Trebuie să fim mai selectivi, mai atenți în raport cu cui și cine pot fi beneficiarii acestui document care facilitează cu mult circulația, iar indivizi care promovează deschis agenda altui stat, nu trebuie să beneficieze de aceste facilități. Trebuie să beneficieze cetățenii care țin la țara lor, care respectă legea, valorile democrației și așa mai departe", a declarat Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, fiind invitat în platoul emisiunii "Punctul pe AZi"  de la TVR Moldova.

"Eu sunt sigur ca și domnul ministru și cei de la Ministerul de Externe se vor uita foarte atent cine mai bravează cu astfel de acte când călătoresc în afară și fac agenda altor state. Nici eu nu am știut de faptul ca deține, dar ați văzut cât de supărat a fost, a intrat în zona de confort", adaugă Speakerul.

Amintim că ieri, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, a spus că nu mai dispune de pașaport diplomatic. El a afirmat că, după ce ar fi fost privat de documentul care-i asigura privilegii la trecerea frontierei, nu mai are nevoie de un astfel de document.

Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte stipulează că pașaportul diplomatic este folosit în scopuri „oficiale peste hotare în interesul statului”, în timp ce autoritățile Republicii Moldova afirmă că reuniunea de la Moscova a reprezentat interesele altui stat, având scopuri contrar opuse.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter