Social

Săptămâna Educației, organizată, în premieră, în R. Moldova

Săptămâna Educației, organizată, în premieră, în R. Moldova

În Republica Moldova e organizată, în premieră, Săptămâna Educației. Suita de evenimente începe astăzi şi va dura şapte zile, timp în care vor fi analizate atât inițiativele din educație cât și problemele din sistem.

Vor mai avea loc sesiuni de dezbatere pentru profesori, părinți, elevi, studenți și reprezentanți ai sectorului public și privat şi se vor discuta subiecte privind accesul la educație, calitatea învățământului, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea curriculară, educația incluzivă şi utilizarea tehnologiei în educație. Subiectul central al discuțiilor, însă, va viza Rețeaua de Școli Model, prin care vor fi renovate și dotate integral 35 de instituții de învățământ. Vor fi prezentate proiecte educaționale, materiale didactice creative și tehnologii inovative ce pot fi preluate de instituțiile de învățământ.


DAN PERCIUN ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Arată şi rezultate de la PISA, publicate în 2023, avem 50% din elevi care nu ating un nivel minim de competență. Ne confruntăm cu un deficit de 7000 de cadre didactice, şi atunci am ales genericul "Moldova pentru Educație" pentru a recunoaşte magnitudinea de provocărilor care le avem în sistem”.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter