Actualitate

Premierul Dorin Recean a vizitat ansamblul „Hecenii” din Heciul Nou, Sângerei: „Sunteți un exemplu de talent, disciplină și muncă”

post-img
vizită

Pentru copiii din ansamblul „Hecenii” va fi construit un edificiu nou, cu o sală modernă de dans, astfel încât aceștia să performeze în continuare în cele mai bune condiții. Asigurarea a fost dată de premierul Dorin Recean, la o întâlnire cu membrii ansamblului, coregrafii și părinții care au venit cu o astfel de solicitare.

Noua clădire urmează să fie construită inclusiv din contul celor 1,3 milioane de lei, alocate în acest scop de către Guvern la ultima ședință. „Ați făcut un lucru extraordinar, toată lumea se mândrește. Sunteți un exemplu de talent, disciplină și muncă pentru tare multă lume din Republica Moldova. Asta dincolo de faptul că toată România știe despre Heciul Nou”, le-a spus prim-ministrul.

 

Coregraful ansamblului, Dionis Cobîlaș, a menționat că deja au început tratativele cu agenții economici interesați de proiect. „Nu ne vom opri aici. Sperăm să putem demonstra că Hecenii pot și cânta, și desena”, a accentuat coregraful.

 

ansamblul „Hecenii”

Prim-ministrul a mulțumit conducătorului artistic al ansamblului pentru dedicație și munca pe care o face. „Cât mai multă lume trebuie să învețe de la dumneavoastră nu doar arta dansului, dar și a curajului, ambiției, a disciplinei”, a conchis premierul, invitând colectivul la Chișinău.

 

Ansamblul „Hecenii” a fost creat în 2011, este compus din circa 80 de copii și a devenit cunoscut după participarea cu succes la o emisiune vestită din România.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter