Social

Elevii intră în vacanță începând cu ziua de 4 mai. Părinții sunt îndemnați să manifeste maximă prudență

post-img
Vacanță

Odată ce elevii din întreaga țara vor intra în vacanța de Paști, începând cu 4 mai, părinții vor trebui să manifeste maxima prudență și să vorbească cu aceștia despre cum să se comporte acasă și în spațiul public ca să rămână în siguranță. Mai multe activități de informare sunt organizate și la nivelul instituțiilor de învățământ, a comunicat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din Chișinău, Andrei Pavaloi, transmite IPN.

„Am emis un ordin prin care conducătorii instituțiilor de învățământ, de comun cu diriginții de clasă, urmează să organizeze și au organizat pe parcursul săptămânii anterioare mai multe activități de responsabilizare a elevilor și, în mod special, cu referire la importanța respectării regulilor de circulație rutieră în perioada vacanței, tehnica de securitate în timpul plimbării în apropierea râurilor și lacurilor. La fel, au fost efectuate instruiri pe tema securității electrice, întâlniri și discuții cu specialiștii locali ai rețelelor electrice. S-a discutat cu elevii în ceea ce privește responsabilitatea privind securitatea vieții și sănătății în situațiile de risc care pot apăreaˮ, a precizat Andrei Pavaloi.

Copiii vor fi încurajați întotdeauna când pleacă de acasă să comunice unde și cu cine merg, iar în situații de risc să apeleze la Serviciul de Urgență 112. Părinții sunt îndemnați să informeze copiii referitor la regulile de circulație. Dacă se deplasează cu trotinete, role sau sau biciclete, să poarte echipament de protecție. „Ne dorim ca copiii să fie în această perioadă în siguranță, iar cu toții să ne bucurăm de această vacanță frumoasă”, a mai spus șeful adjunct al DGETS.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, a menționat că, deși în viitorul apropiat tensiunea legată de răspândirea rujeolei ar putea să scadă, e necesar în continuare de manifestat prudență, întrucât se apropie vacanța elevilor și comunicarea între diferite grupuri este mai strânsă în această perioadă, inclusiv între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. La primele semne de boală, se va consulta un medic și nu se va recurge la automedicație sub nicio formă.

În acest an, vacanța de Paști va dura până pe 13 mai inclusiv.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter