Extern

Șeful armatei din Kenya și alți 9 militari de rang înalt au murit într-un accident de elicopter

post-img
Șeful armatei din Kenya și alți 9 militari de rang înalt au murit într-un accident de elicopter

Șeful armatei kenyene, Francis Omondi Ogolla, și alți nouă oficiali militari au fost uciși joi în urma prăbușirii unui elicopter în vestul țării, a anunțat președintele William Ruto, scrie G4Media.ro

„Astăzi, la ora 14.20 (9.20, ora Parisului), națiunea noastră a suferit un tragic accident aviatic în regiunea Sindar (…) în comitatul Elgeyo Marakwet (…) Sunt profund întristat să anunț moartea generalului Francis Omondi Ogolla”, a declarat șeful statului kenyan, adăugând că alți nouă pasageri din aeronavă au fost uciși, iar doi au supraviețuit.

„Elicopterul a luat foc după ce s-a prăbușit iar la bord se aflau peste zece comandanți de rang înalt, inclusiv generalul Ogolla”, a declarat pentru AFP un înalt responsabil al poliției naționale. „Ei (militarii) se aflau în zonă într-o misiune de securitate, deoarece soldații Forțelor de Apărare kenyene sunt desfășurați în regiune”, care este afectată de bande de bandiți, a adăugat el.

Contactat de AFP, Ministerul Apărării a trimis la Președinție pentru comentarii. „Președintele William Ruto a convocat în această seară o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate Națională la Casa de Stat din Nairobi, în urma prăbușirii unui elicopter al Forțelor de Apărare kenyene în această după-amiază în comitatul Elgeyo-Marakwet”, a anunțat pe X purtătorul de cuvânt al președinției, Hussein Mohamed.

Consiliul Național de Securitate reunește șefii principalelor organisme și agenții de securitate ale țării.

Francis Omondi Ogolla, în vârstă de 61 de ani, a fost numit în funcție în urmă cu puțin mai puțin de un an, la 29 aprilie 2023, de către președintele William Ruto. Absolvent al Școlii Militare din Paris și al Colegiului Național de Apărare din Kenya, el și-a început cariera în cadrul Forțelor Aeriene în aprilie 1984, potrivit site-ului Ministerului kenyan al Apărării.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter