Actualitate

„Festivalul Tradițiilor Românești” - eveniment destinat promovării artei populare românești, se va desfășura la Chișinău în perioada 17-19 mai

post-img
imagine simbol

A doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești se va desfășura la Chișinău în perioada 17-19 mai. Despre acest lucru anunță Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

„Suntem onorați să aflăm când celebrăm 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, că Festivalul Tradițiilor Românești la Chișinău a primit Înaltul Patronaj al președintelui României, ES Klaus Werner Iohannis”, menționează DRRM.

Amintim că anul trecut cel mai amplu eveniment destinat promovării artei populare românești în Republica Moldova din ultimii ani - „Festivalul Tradițiilor Românești”- a avut loc la Grădina Botanică din Chișinău, în perioada 12-14 mai. În premieră, zeci de meșteri și artiști populari care reprezintau toate regiunile geografice din România și-au expus tradițiile în fața publicului la Chișinău, alături de meșteșugari din Republica Moldova.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter