VIDEO. Sars CoV 2 va rămâne în viaţa noastră foarte mulţi ani, medic
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Sars CoV 2 va rămâne în viaţa noastră foarte mulţi ani, medic

Incertitudinea care planează asupra noului an şcolar, dar şi numărul mare de cazuri noi de COVID-19 îi sperie pe elevi şi părinţi. Unii dintre ei cred că ar fi mai bine să se înveţe de acasă, alţii n-au cu cine să-şi lase copiii acasă. Medicul de familie Eva Cristescu a declarat în emisiunea Ca`n viaţă că virusul ca rămâne în vieţile noastre încă mult timp şi trebuie să învăţăm să convieţuim cu el. Frica părinţilor nu este nu motiv serios ca elevii să nu meargă la şcoală este de părere medicul, potrivit stiriletvr.ro.


Medicul de familie, Eva Cristescu, invitată în emisiunea Ca`n viaţă spune că Sars CoV 2 va rămâne în viaţa noastră foarte mulţi ani de aici înainte. Şi dacă vom avea un vaccin, va rămâne. Pentru gripă avem vaccin, dar virusul gripal există in continuare in viata noastră. Apariţia unui vaccin nu duce la dispariţia virusului, unii nu se vor vaccina cum nu se vaccinează nici de gripă, a subliniat medicul.

Eva Cristescu a mai arătat că elevii primesc scutire medicală doar dacă au probleme de sănătate şi nu pot primi pentru că părinţilor le este teamă să-i lase la şcoală.

Dacă copilul are o stare proastă de sănătate va primi scutire de scoală, altminteri pentru ce să-l scutim de scoală? Frica părintelui, dacă mă întrebaţi pe mine, nu este un motiv serios pentru scutirea de şcoală, a declarat invitata emisiunii Ca`n viaţă.

Cu privire la scenariul galben care prevede scoală mixtă, jumătate acasă şi cealaltă jumătate la scoală, medicul Eva Cristescu spune că decizia în legătură cu împărţirea clasei ar trebui luată prin discuţii cu părinţii şi cadrele didactice.

Nu medicul decide care este jumătatea de clasă care stă acasă şi care este jumătatea care merge la scoală, cred că alegerea  asta trebuie făcută la nivelul unităţii de învăţământ prin discuţii cu părinţii şi cu cadrele didactice, acolo se decide şi nu pe scutire medicală, ci pe bună înţelegere, a arătat medicul Cristescu.

Interacţiunea cu bunicii, cu familia, încadrează foarte mulţi dintre elevi în categoria de risc, dar cei mici trebuie totuşi să-şi continue parcursul lor, crede Eva Cristescu.

Mai toţi elevii din ţara românească sunt încadraţi în categoria de risc pentru că toţi au bunici şi membri de familie care ar putea să aibă o boală cronică care să-i pună la risc (...) dar cei mici trebuie totuşi să-şi continue parcursul lor, a declarat medicul.

Invitata emisiinii Ca`n viaţă îi sfătuieşte pe părinţi să nu pună pe umerii celor mici responsabilitatea transmiterii COVID-19 şi să nu le inducă acestora sentimente de panică.

Copii nu trebuie să se simtă vinovaţi şi nu trebuie să le inducem sentimente de panică, mai mari decât este cazul. Sigur, vom fi atenţi să nu ducem copii cu infecţii respiratorii la şcoală, a subliniat medicul.

Similare
RECOMANDĂRI