Centrul Naţional al Cinematografiei va avea un nou şef. Cine este candidatul selectat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Centrul Naţional al Cinematografiei va avea un nou şef. Cine este candidatul selectat

Centrul Naţional al Cinematografiei, din subordinea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, va avea director nou, ales pe bază de concurs. Ministerul a desemnat-o învingătoare a concursului pe producătoarea de film Valentina Iusuphodjaev.

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea instituţiei publice Centrul Naţional al Cinematografiei, directorul instituţiei este numit de Guvern la propunerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, relatează IPN.

Valentina Iusuphodjaev a activat la postul public de radio în calitate de redactor, iar apoi calitate de distribuitor, asistent regie, secretar literar Profilm Company, precum şi în calitate de producător la Brio Film.

Producătoarea de film se numără printre cineaştii care, în 2017, declarau că Centrul Naţional al Cinematografiei compromite cinematografia R. Moldova la nivel naţional şi internaţional, iar directorul de atunci al instituţiei, Valeriu Jereghi, persecută cineaştii care nu-i împărtăşesc viziunile.

Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova este o instituţie publică abilitată să implementeze politici de stat în domeniul cinematografiei.
Similare
RECOMANDĂRI