UE vrea să combată ştirile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G. În zece ţări europene stâlpii de telefonie au fost incendiaţi
Vizualizari:

UE vrea să combată ştirile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G. În zece ţări europene stâlpii de telefonie au fost incendiaţi

Statele Europene vor să combată ştirile false care leagă răspândirea bolii COVID-19 de tehnologia 5G, în contextul în care dezvoltarea noii tehnologii ar putea stimula economia europeană şi ar ajuta UE să concureze mai bine cu Statele Unite sau cu China, scrie euractiv.com

Conform unor rapoarte prezentate de reprezentanţii unor grupuri de telecomunicaţii, în cel puţin 10 state europene stâlpii de telefonie mobilă au fost incendiaţi iar angajaţii firmelor de telecomunicaţii au fost hărţuiţi, notează Digi24.

Ştirile false au instigat la atacul asupra a peste 140 de stâlpi de telefonie mobilă, în ciuda apelurilor repetate ale autorităţilor şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care au respins afirmaţiile că răspândirea noului coronavirus ar avea vreo legătură cu dezvoltarea noii tehnologii. „Virusurile nu pot călători prin unde radio sau reţele mobile, iar COVID-19 s-a extins şi în ţările unde nu este dezvoltată tehnologia 5G”, susţin reprezentanţii OMS.

În Marea Britanie au fost 87 de atacuri incendiare şi în Olanda 30, în timp ce au fost semnalate astfel de cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia sau Germania.

Potrivit unui document al UE citat de Reuters, ţările membre şi-au subliniat îngrijorarea în cadrul unei conferinţe video care a avut loc vinerea trecută.

Consiliul miniştrilor UE „susţine importanţa luptei împotriva răspândirii dezinformărilor legate de reţelele 5G, în special a celor care leagă răspândirea bolii COVID-19 de reţelele de telefonie mobilă”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Comisia Europeană a respins astfel de afirmaţii.

Similare
RECOMANDĂRI