Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID: Autorităţile din Chişinău, în alertă. Creşte numărul de cazuri grave şi critice

Autorităţile sanitare din Chisinau sunt in alertă din cauza numărului mare de imbolnăviri. Au fost înregistrate 163 de cazuri într-o singură zi şi ritmul crescut se menţine de o bună perioadă de timp.

TATIANA BUCEARSCHI, şef Direcţia Sănătate Chişinău: „ 5 mii se află în concediul medical, suspecţi sau în carantină. Avem şi decese la nivel de municipiu Chişinău - sunt 374 . Cresc cazurile grave şi critice. Vom avea pacienţi care vor pierde lupta cu Covid, sunt şi adresări tardive”.

În suburbii, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Durleşti, 500 de infectări la 21 de mii de locuitori, apoi în Truşeni şi Băcioi. Explicaţia e simplă  - oamenii nu respectă regulile de prevenire a virusului.

ŞTEFAN VÎRTOSU, şef Centrul de Sănătate Publică Durleşti: „Migraţia locală,  trebuie de spus că în fiecare zi, mii de persoane din Durleşti se duc în Chişinău şi seara vin înapoi, 80 de procente din cei infectaţi lucrează în Chişinău. Mulţi cetăţeni pleacă peste hoate, au contracte de muncă”.

De la începutul pandemiei, în municipiul Chişinău au fost înregistrate 18 mii de cazuri de infectari. 12 mii de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Zilnic, la Centrul Covid de la MoldExpo sunt aduşi în jur de 150 de pacienţi.
Similare
RECOMANDĂRI