Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Modificări în structura Procuraturii. La Chişinău va fi creat un birou de reprezentare a învinuirii în instanţa de judecată

La Procuratura municipiului Chişinău va fi creat un birou de reprezentare a învinuirii în instanţa de judecată. Modificarea în structura instituţiei a fost propusă de procurorul general, ca urmare a specializării judecătoriilor, fiind susţinută de Consiliul Superior al Procurorilor.

Alexandr Stoianoglo spune că în municipiul Chişinău doar judecătoria Buiucani examinează dosare penale, iar procurorii din birourile teritoriale trebuie să se prezinte zilnic la şedinţele de judecată, fapt ce se răsfrânge negativ asupra eficienţei muncii lor şi duce la creşterea cheltuielilor instituţiei.

„Avem numai o judecătorie care examinează dosare penale – cea de la Buiucani. Şi începând cu 1 ianuarie 2019, procurorii din oficiile teritoriale a Procuraturii municipiului Chişinău, zilnic, trebuie să se deplaseze pentru susţunerea acuzării de stat la Judecătoria Buiucani, fapt ce se răsfrânge negativ asupra eficienţii muncii procurorilor, determinând tergiversarea cauzelor penale”, a declarat ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general.

Astfel, procurorii care vor reprezenta învinuirea în instanţă vor activa în cadrul unui birou din apropierea Judecătoriei Buiucani. Subdiviziunea nou-creată urmează a fi condusă de un adjunct al procurorului municipiului Chişinău.

„Numărul procur orilor rămâne acelaşi. Cheltuieli suplimentare nu vor fi. Reducem câte o unitate de adjunct în fiecare procuratură de sector. Totodată, va fi creată o secţie specială pentru investigare. Până acum cu regret în Procuratura din municipiul Chişinău nu avem procurori  care investighează dosare penale”, a precizat ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general.

Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat şi crearea a încă trei funcţii de procuror la Procuratura municipiului Chişinău. Asta după ce au fost eliminate cinci funcţii de adjunct al procurorului-şef la birourile Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana şi Râşcani.
Similare
RECOMANDĂRI