Ambrozia: Autorităţile din Chişinău au aplicat amenzi pentru lipsa de măsuri în vederea combaterii plantei
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Ambrozia: Autorităţile din Chişinău au aplicat amenzi pentru lipsa de măsuri în vederea combaterii plantei

Pe parcursul săptămânii trecute, autorităţile municipale au făcut raiduri în teritoriu pentru verificarea stării de lucruri privind răspândirea ambroziei, plantă alergică. Astfel, preturile de sector au întocmit peste 40 de procese verbale şi au înmânat circa 60 de prescripţii pentru soluţionare, atât agenţilor economici/persoane juridice, cât şi persoanelor fizice, pentru lipsă de măsuri în vederea combaterii plantei.

Subiectul privind controlul răspândirii ambroziei pe teritoriul municipiului a fost discutat în cadrul şedinţei operative săptămânale de marţi, iar pretorii au prezentat rapoarte despre situaţia din sectoare şi sancţiunile împărţite.

Primarul general, Ion Ceban, a ţinut să sublinieze că responsabilitatea privind combaterea ambroziei pe teritoriul municipiului este comună: persoane fizice, juridice, conducători de instituţii, care au în proprietate/administrează terenuri pe care creşte respectiva plantă ce provoacă alergii.

Conform art.189 alin. 2 al Codului Contravenţional al Republicii Moldova, omiterea îndeplinirii la timp sau încălcarea în mod intenţionat de către deţinătorii de terenuri a măsurilor obligatorii privind combaterea dăunătorilor de carantină, a agenţilor patogeni ai bolilor de plante şi a buruienilor, se sancţionează cu amendă de la 3 la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 24 la 48 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 48 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Similare
RECOMANDĂRI