Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirusul a pus lacătul la uşa primăriei oraşului Cahul

Coronavirusul a pus lacătul la uşa primăriei oraşului Cahul. Acolo a izbucnit un focar de infecţie după ce au fost testaţi pozitiv la COVID-19 cinci angajaţi ai primăriei.

Primăria Cahul a suspendat lucrul cu publicul, iar angajaţii au fost trimişi în autoizolare. Asta după ce au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 mai mulţi angajaţi. Despre aceasta au anunţat autorităţile pe facebook, fără a menţiona cât timp va dura autoizolarea şi câţi angajaţi au fost testaţi pozitiv.

Restul angajaţilor instituţiei muncesc acum de la distanţă, iar cetăţenii îi pot contacta la adresa electronică. Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia. Detalii am aflat de la preşedintele Comisiei Situaţii Excepţionale Cahul. 

MARCEL CENUŞĂ, preşedintele Comisiei Situaţii Excepţionale Cahul: "S-a îmbolnăvit o angajată, după care a doua zi au avut simptome altele 2, peste o zi încă una. Şi având în vedere faptul că toţi au contactat între ei s-a deci trimiterea tututror în carantină. S-au luat toate măsurile de rigoare pentru a debloca situaţia".

Totodată, din 10 iulie a fost restabilită circulaţia transportului public în municipiul Cahul după 3 luni de suspendare. În raion sunt confirmate peste 760 de cazuri şi s-au înregistrat 19 decese. Reamintim că ieri un primar de 68 de ani de la Soroca a fost răpus de coronavirus. Este vorba despre Valeriu Pruteanu, primarul satului Dubna. Anterior, şi primăria oraşului Comrat a fost în carantină după ce doi aleşi locali au contactat boala.
Similare
RECOMANDĂRI