Igor Dodon anunţă că Igor Chaika va finanţa lucrările de reparaţie a Muzeului Alexandr Puşkin din Chişinău. Deja a fost transferată o parte din bani
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon anunţă că Igor Chaika va finanţa lucrările de reparaţie a Muzeului Alexandr Puşkin din Chişinău. Deja a fost transferată o parte din bani

Preşedintele Republicii Moldova anunţă că milionarul Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei si partenerul de afaceri a lui Alexandru Dodon (fratele lui Igor Dodon), va acoperi toate cheltuielile pentru reparaţia Casei-muzeu „A. S. Puşkin” din Chişinău.

„Igor Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparaţia Casei-muzeu „A. S. Puşkin” din Chişinău”, anunţă pe pagina sa de Facebook Igor Dodon. 

În acest sens, şeful statului spune că  a vizitat muzeu, s-a familiarizat cu „starea dezastruoasă în care se află complexul muzeal” şi  s-a „adresat către prietenii Republicii Moldova din Rusia” pentru a obţine susţinere financiară. Igor Dodon spune că deja au fost transferate circa (2,5 milioane de lei (123 mii de euro) pentru etapa iniţială – expertiza, proiectarea şi soluţionarea problemelor urgente de reparaţie. Alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare, spune Dodon. 

„Îmi exprim încrederea că la data de 21 septembrie, când vom marca 200 de ani din ziua când a fost exilat marele poet, complexul muzeal va întâmpina oaspeţi fiind renovat în totalitate. Casa-muzeu „A. S. Puşkin” este un simbol al prieteniei cu partenerul nostru strategic – Federaţia Rusă, care are o valoare istorică foarte importantă atât pentru cetăţenii Moldovei, cât şi pentru cei ai Rusiei”, mai scrie Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că recent, Ziarul de Gardă a scris că Igor Chaika, fiul milionar al controversatului procuror general al Federaţiei Ruse a intrat în posesia a 51% din compania „Media Invest Service”, astfel a preluat de la omul de afaceri Vadim Ciubară cota majoritară din firma care deţine posturile Accent TV şi Primul în Moldova, dar şi din firma care gestionează mail.ru şi ok.ru în R. Moldova.

De altfel, amintim că presa rusă a scris că fratele preşedintelui Republicii Moldova, Alexandru Dodon, a devenit proprietarul a 15% din acţiunile companiei ruseşti de construcţii „Archplay Development”, fondată de Igor Chaika, fiul procurorului general al Federaţiei Ruse, 

Similare
RECOMANDĂRI