Judecător român: Legea privind Procuratura poate fi completată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Judecător român: Legea privind Procuratura poate fi completată

Judecătorul român Cristi Danileţ este de părere că Legea privind Procuratura poate fi completată. În opinia lui, în varianta actuală, ea se opreşte la jumătate. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Obiecţiunea mea este legată de aducerea unui om din afara sistemului. Chiar avem încredere că mâine poate fi adus un poliţist, un avocat sau cineva de la un organ de urmărire penală şi pus şef la Procuratură?”, comentează Cristi Danileţ. În opinia lui, aceasta este o greşeală.

Deputatul socialist Vasile Bolea susţine că dacă se doresc reforme profunde în justiţie, schimbările trebuie să înceapă de la organele de autoadministrare – Consiliul Superior al Magistraturii şi Consiliul Superior al Procurorilor. Pentru aceasta, trebuie făcută o analiză mult mai profundă. „După ce vor fi analizate toate lucrurile, să mergem cu reforma anume în organele de autoadministrare. Până la urmă, ele tot trebuie să aibă o independenţă mult mai mare, inclusiv, instrumentariul necesar pentru a face epurări ale elementelor care afectează imaginea justiţiei”, este de părere parlamentarul.

Mihai Popşoi, deputat din fracţiunea PAS, blocul ACUM, susţine că ridicările de imunitate care au avut loc în ultimele zile în Parlament nu înseamnă nimic ieşit din comun, doar că justiţia a început să-şi facă treaba. Potrivit lui, lucrurile nu puteau să aibă loc mai devreme. „Nu cred că-şi imagina cineva că procurorul Harunjen ar fi venit să ridice imunitatea lui Cebotari sau Şor. A fost nevoie să fie un procuror nou, iar acesta a avut nevoie de ceva timp ca să pună cap la cap o multitudine de dosare. E o puzderie de dosare pe care grupul de procurori a trebuit să le pună cap la cap pentru a vedea tot puzzle-ul”, menţionează Mihai Popşoi.

Ion Guzun, consilierul juridic la Centrul de Resurse Juridice, este de părere că Procuratura nu poate fi văzută separată de politic. „E normal să comunice, să relaţioneze între ei. Întrebarea este referitor la liniile roşii”, spune Ion Guzun.

Similare
RECOMANDĂRI