Peter Mihalko: Criza sanitară „nu este o scuză pentru schimbările care trebuie să aibă loc”
Sursa foto:Europa Liberă Vizualizari:

Peter Mihalko: Criza sanitară „nu este o scuză pentru schimbările care trebuie să aibă loc”

Criza pandemică  „nu este nicio scuză pentru a opri schimbările care trebuie să aibă loc” în Republica Moldova. Despre aceasta vorbeşte ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova Peter Michalko, în cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă, subliniind că cei care vor face reforme şi schimbări, vor fi mai bine pregătiţi pentru a reacţiona la ceea ce va veni după criză, pentru că va fi multă competiţie pentru investiţii, va fi nevoie de reorientarea unor sectoare întregi de economie.

„Eu cred că aici cei care vor fi pregătiţi, vor fi cei care vor ajunge la mult mai mulţi bani pentru oameni şi care vor oferi calea spre prosperitate şi dezvoltare. Cei care nu vor reacţiona, nu vor face schimbări, inclusiv aşa de importante, precum reforma justiţiei, pur şi simplu nu vor putea să dea o aşa de bună oportunitate cetăţenilor proprii”, a declarat Excelenţa Sa în cadrul interviului.

Peter Michalko spune că, în acest sens, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb este reţeta pentru dezvoltare şi consolidare după această criză şi pentru prosperitatea şi viaţa fericită a oamenilor.

Ambasadorul reiterează că sectorul justiţiei trebuie schimbat: „Fără asta nu va fi o societate modernă în Republica Moldova şi progres, pentru că progresul se obţine numai cu o societate modernă, care se bazează pe statul de drept şi aici sectorul justiţiei este cazul pentru oameni care trebuie să se simtă egali în faţa legii, de unde corupţia trebuie să fie eradicată şi judecători, procurori sau alţi actori în sectorul justiţiei să nu fie influenţaţi de interese politice sau economice, oligarhice, fiindcă numai aşa oamenii vor fi egali.”

De asemenea, Peter Michalko dă asigurări că a doua tranşă din acordul macrofinanciar acordat de UE, în valoare de 30 de milioane de euro, va ajunge în bugetul Republicii Moldova „în câteva zile”.

Similare
RECOMANDĂRI