Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Satul Branişte din raionul Râşcani a intrat în carantină

Încă o localitate din Republica Moldova a intrat în carantină. În Satul Branişte, din raionul Râşcani, au fost depistate două cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus, la un cuplu revenit pe 15 martie din Franţa. În ciuda regulilor de autoizolare, cei doi au participat la o petrecere, alături de încă 16 persoane, printre care şi cinci copii. Acum, localitatea cu peste 500 de locuitori a fost izolată.

Potrivit primarului satului Branişte, în decursul zilei de astăzi încă două persoane din localitate au fost transportate, de urgenţă, la spital, ambele având febră. Este vorba de părinţii unuia din cei doi cetăţeni infectaţi. 
 
„Ieri, la ora 04:00, am primit confirmare de la Capitală că ei sunt infectaţi cu Covid-19. Aceasta este situaţia, al doilea chiar acum m-au contactat că încă două persoane, părinţii lor cu temperatură au chemat salvarea de urgenţă”, a spus VASILE ROLINSCHI, primar, satul Branişte.
 
Ca urmare acestei situaţii, începând de aseară accesul în comună a fost oprit. Acum, în localitate funcţionează doar Centrul de Sănătate, iar poliţiştii patrulează pe străzi, astfel încăt nimeni să nu iasă din casă.

Potrivit datelor de la ministerul Sănătăţii, în raionul Râşcani sunt 206 persoane sub supraveghere medicală, dupa ce au revenit din străinătate. Alte două localităţi se află acum în carantină. Este vorba de satul Bălceana, din raionul Hânceşti, şi oraşul Sângerei.
 
Similare
RECOMANDĂRI