Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Democratul Sergiu Sîrbu, bănuit de corupere activă. Deputatul respinge acuzaţiile

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, este cercetat într-un dosar penal pentru corupere activă. Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. Dimineaţă, Sergiu Sîrbu s-a prezentat la Procuratura Anticorupţie, împreună cu avocatul său, pentru a fi audiat în calitate de bănuit. El respinge acuzaţiile.

După audieri, Sergiu Sîrbu a declarat că este vizat într-un dosar profund politic, pornit în urma unui denunţ calomnios făcut de un politician. El a mai spus că va colabora cu ancheta.

„Într-adevăr am fost acuzat că chipurile aş fi încercat să corup un politician, chipurile i-aş fi promis anumite favoruri, chipurile i-aş fi promis bani. Evident că cu acel politician ne cunoaştem de mulţi ani, suntem colegi şi chipurile aş fi încercat să corup acea persoană, este o declaraţie, în primul rând, politică. Eu habar nu am de unde acel politician a avut o astfel de imaginaţie, poate a vorbit cu altcineva, dar cu siguranţă nu cu mine,” a declarat Sergiu Sîrbu. 

„Este vorba despre articolul 325, alineatul 3, adică corupere activă, săvârşită în proporţii deosebit de mari în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică,” a menţionat Adriana Eşanu, avocatul lui Sîrbu.

Deputatul respinge acuzaţiile şi spune că denunţul este unul fals.

„Evident, nu recunosc acele aberaţii şi acele acuzaţii care sunt aduse. Este o acuzaţie falsă în urma unui denunţ absolut fals, în baza unei declaraţii politice iresponsabile. Eu, personal, vreau să declar că niciodată nu am întreprins nicio acţiune, nicio faptă ilegală, nu am comis nicio ilegalitate, sunt gata să răspund în faţa legii pentru tot ce am făcut, dar nu am comis absolut nimic,” a mai menţionat deputatul.

Dosarul în care este vizat Sergiu Sîrbu a fost deschis acum trei luni la solicitarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu.
Similare
RECOMANDĂRI